ASOCIACIÓN CULTURAL Y MÚSICO VOCAL SANTA CECILIA DE GANDÍA

Sede/Ciutat: Gandía/Valencia
Teléfon: 962863670
Web:

La Rondalla Santa Cecilia de Gandia va nàixer amb una reunió d’amics músics jubilats, sense director, sense partitures, però amb moltes ganes de tocar, pels vells músics. Feia de director Enrique un pianista-organista entusiasta de la música. Es va tenir un primer director formal el Sr Morenilla, estudiant de carrera de guitarra, es tocava d’oïda i peces que tocàvem tots en la joventut. Igual que la Rondalla també va sorgir la Coral Santa Cecilia de Gandia doncs es van reunir uns quants aficionats al cant, bé uns perquè ja havien cantat al llarg de la seua vida amb una dedicació semi professional en unes o altres corals, i uns altres que tota la vida havien tingut la il·lusió de fer-ho i gaudir de la música. Des dels seus començaments van estar dirigits per la Senyoreta Rosa.

Comença a ser Rondalla i Coral quan D. Salvador Sendra, comença a dirigir i a organitzar partitures i repertori l’any 2000, i des de llavors, amb harmonia i entusiasme comencem a llegir de nou música i malgrat les dificultats físiques que tenen la majoria, se supleix amb alegria, entusiasme i harmonia, han rejovenit tots i açò és bo. És llavors quan sorgeix el grup “Safor i Festa” perquè en molts llocs on s’actua se’ls sol·liciten també els cants típics de la terra, danses, etc. i els incorporen per a fer les actuacions en falles, auditoris, etc.

Actuen assíduament en moltes Residències i Centres de Dia, llars de jubilats, etc., donant entusiasme i ganes de cantar i viure a molta gent.

Han actuat en diverses poblacions de la Comunitat, en Cases de Cultura, Auditoris, etc i organitzen tots els anys el Festival Internacional d’Havaneres “CIUTAT DE GANDIA”, els concerts en el Foment, els concerts i festes de Santa Cecilia, els concerts de Nadal, etc.

El treball dur i la delicada tasca que és el preparar aquest repertori, es veuen sempre gratificats per la massiva assistència de públic a aquestes manifestacions artístiques, la qual cosa ens omple de satisfacció.