RONDALLA VINAROSSENCA “MAR I TERRA”

Sede/Ciutat: Vinarós/Castellón
Teléfon:
Web:

 

La  Rondalla Vinarossenca “Mar i Terra” es crea l’any 2019 amb la intenció de contribuir a mantindre i difondre el folklore valencià, les cançons que els més joves de la Rondalla ja no coneixen però que els més veterans recorden amb estima, cançons de sempre que es cantaven als pobles i ciutats quan encara no existien els mitjans electrònics que avui en dia semblen tan necessaris. Unes cançons i un temps que quan es parlava de festa es parlava de guitarres, bandúrries, llaüts i castanyetes. En la nostra nova agrupació musical hem volgut incorporar també l’acordió, instrument harmònic, company inseparable de les havaneres que, tan a prop de la immensa mar, ens fan sentir la nostàlgia que va motivar la seua composició.

El nom del grup naix de la lletra de l’himne del nostre poble, Vinaròs,  “trosset de cel, mar i terra, mar i terra, lluna i sol…” .

La directora de la rondalla, Pili Torné Agramunt,  és l’encarregada d’harmonitzar les veus i fer els arranjaments dels instruments.

El repertori que podem oferir és ben variat, es troben entre d’altres, cançons tan populars com “Tramussos d’Àfrica”, “La Panderola”, “El tio Pep se’n va a Muro” i “Varem lo llaüt” (havanera  vinarossenca).