RONDALLA L’ALCALATEN DE L’ALCORA

Sede/Ciutat: Castellón
Teléfon:
Web:

Creada en l’Estiu de 1983 per un grup de joves amb inquietuds musicals arribats de diversos grups i orquestres locals.
Al principi es va crear per a interpretar cançons d’estudiantina però al cap d’un temps es van començar a compondre gràcies al seu director Pedro Moliner Ahis unes 20 cançons pròpies amb textos del mateix director i de poetes locals.
Entre les composicions les hi ha dedicades a la comarca de L’Alcalaten, a l’acabe municipal de L’Alcora i les seues festes, i dedicades a la dona alcorina.
En el capitule de les cançons porpias dedicades a L’Alcalaten, despertem la primavera. Sant salvador i en arribar la primavera.
En el capitule de cançons dedicades a la dona destaquem: Canço a la regina, Pilar, Cançoneta de ronda quan tornes a la meua i la teua, jo i la mar.
Des del 14 de gener de l’any 1991 es constituïsc com a “associació musical rondalla de L’alcalaten de L’alcora” amb el número 1367 del registre d’associacions de la Generalitat Valenciana.
En aquests 25 anys en actiu hem participat regularment en el pregó de castelló juntament amb el grup de danses Font D’aixart, i hem passejat les nostres cançons pròpies juntament amb el folklore de L’alcora per la majoria de les poblacions castollonenses.
Disposem de 3 repertoris de cançons segons l’actuació a realitzar. En cas de ser actuació popular conjunta juntament amb el grup de danses font d’aixart disposem de jotes, cant del garrofetjar, seguidilles, etc.
En solitari cantant les cançons pròpies del grup i algunes populars de la comarca i per a serenates nocturnes i concerts disposem d’un bloc de boleros, bachatas, havaneres, etc.
Des de fa uns 5 anys ens dirigeix Fernando Jarque professor de guitarra que disposa d’una acadèmia de música i que nodreix a la rondalla de membres joves de la localitat pel que la m edia d’edat dels seus components s’ha reduït considerablement.
A l’Alcora som els organitzadors i participants al seu torn de la “serenata a la regina i dames” iniciada en el 1992 juntament amb el premi mancferina poetica; De la serenata ravalera i de la Ronda al Crist de L’alcora iniciada l’any 1987 per la qual han passat la majoria dels grups acústics castellonencs.
Actualment som 18 membres i disposem de Contrabaix, llaüts, bandurrias, mandolina i guitarres juntament amb els seus corresponents precfusión i veus.