RONDALLA DE SONEJA

Sede/Ciutat: Soneja/Castellón
Teléfon: 628933715
Web:

La Rondalla de Soneja va nàixer en 1979. Es va fundar a través de la directiva de l’APA del col·legi Públic San Miguel Arcàngel. Aquesta directiva va buscar entre la gent del poble a persones que coneixien els instruments de corda i que pogueren formar a potencials alumnes. També es va encarregar de fer una crida entre els associats, i el poble en general, que volgueren aprendre a tocar
bandurria, guitarra i llaüt. L’acolliment va ser massiu i al principi es va comptar amb l’assistència d’uns 58 alumnes.

Els assajos es feien el lloc és públics del poble i les actuacions eren acollides amb gran entusiasme pels veïns, arribant a eixir per diferents localitats veïnes.
Es tocava cançó d’estudiantina, “rancheras”, jotes… La Rondalla de Soneja aconseguia en aquells dies els millors moments musicals. Es tocava en serenates a la Reina de les festes i a les sonejeras de la seua Cort d’Honor, es feien concerts de nadales per a nadal, s’eixia a tocar a “L’Aurora” en la matinada del dia 8 de gener, i es feien múltiples rondes pels carrers de la localitat. Es va mantindre així durant molts anys, fins que van arribar uns altres en els quals es va quedar paralitzada; ni assajos, ni actuacions…

Els membres d’aquell vell grup conservaven l’esperança que algun dia tornara a despertar. I això va succeir l’any 2002. En enguany es va formar de nou un escola d’educands i tot va començar una altra vegada.
En l’actualitat seguim amb il·lusió i esforç, assajant noves cançons i actuant en rondes i festivals, sent fidels a la ronda de nostres Sonejeras que, any rere any, en la nit de la seua presentació, reben amb emoció a la Rondalla a la seua porta.