RONDALLA DE CASTELLNOVO

Sede/Ciutat: Castellnovo/Castelló
Teléfon: 669802283
Web:

Com és sabut, la rondalla de Castellnovo va ser fundada en els anys 60 del passat segle com una agrupació de cant i ball de jotes, que el seu objectiu era amenitzar les festes de la localitat, com la de la Santa Creu, que començava en l’ermita i acabava en la platja de l’Ajuntament amb un agradable ball, o la de Sant Joan, amb la qual donàvem inici al període estival.

Després d’una temporada d’inactivitat a causa de l’envelliment dels seus integrants i a l’eixida de molts joves de l’associació, la rondalla va ressorgir en 1982 de la mà del Club Cultural Memfis, que va comptar amb el suport i la membresía d’antics músics de l’agrupació encarregats a partir de llavors de la formació dels nous integrants.

Posteriorment, al gener de 2018, la rondalla es va emancipar del Club Cultural Memfis, passant-se a cridar Associació Rondalla de Castellnovo. Aquesta organització ha sigut formada per diversos veterans de l’anterior rondalla i alguns novençans, amb el propòsit d’instruir a tots aquells xiquets, joves, adults i majors que posseïsquen interès i senten atracció per les jotes i la música de ronda i estudiantina. Així doncs, ser rebrà amb entusiasme i goig a tot aquell que desitge formar part d’aquesta nova associació tan prometedora. ¡US ESPEREM !