RONDALLA CULTURAL BENISSA

Sede/Ciutat: Benissa/Alacant
Teléfon: 659955302
Web:

La Rondalla Cultural Benissa inicia la seua marxa l’any 1989, fruit de la il·lusió d’uns amics amants de la música. Des del principi s’arrepleguen cançons populars tant de la Comunitat Valenciana com d’altres comunitats, donant a conèixer als joves d’avui les arrels mes profundes que ens caracteritzen.

Al llarg del camí recorregut i enmig de diverses actuacions en directe, la Rondalla grava el seu primer disc l’el any 1992, i aqueix mateix any es realitzen importants concerts en New Britain i Boston a EUA, per a la nombrosa colònia valenciana resident en aquell país. L’any 1994, la Rondalla recorre gran part de la illa de la Palma de Gran Canària, cantant el repertori en aquelles terres. L’any 1998 es fa un segon enregistrament titulat “Enyorances”, amb repertori principal de jotes i havaneres.

Durant l’any 2004 per part de la Consellería de Cultura i Educació de la Generalitat Valenciana, se’ns ofereix gravar un disc de nadales que es titula “Nadales”, que se sufraga per aquest òrgan, el qual és distribuït per tots els col·legis de la Comunitat.

També l’any 2004, la rondalla grava un quart disc titulat “Veus d’un Poble”, recopilatori de cançons populars valencianes, que té molta acceptació entre la gent que ve seguint-nos.

La Rondalla està inscrita en el programa de l’Excma. Diputació provincial d’Alacant, divulgatiu de la música popular, i durant l’any oferim les nostres actuacions on ens reclamen.

Actualment la Rondalla la componen 25 membres, entre dones i homes, i els instruments amb què explica són: llaüt, bandurria, acordió, guitarres i percussió.