PENSAT I FET RONDALLA I BALLAORS DE BÈTERA

Sede/Ciutat: Bètera/València
Teléfon:
Web:

En octubre de 2007 un grup de amigues de una antiga rondalla, es tornen a reunir per a tocar en una boda. Animades per Francisco Navarro les va introduir dins de la música tradicional valenciana.  Decideixen formalitzar el grup baix el nom de “Pensat i Fet”, perquè toto ho feien de eixa manera, Pensat i Fet.  El grup creix i al incorporarse els balladors el nom passà a ser “PENSAT I FET RONDALLA I BALLAORS DE BÈTERA”.

Pensat i Fet Rondalla i Ballaors de Bètera va nàixer en la intenció de donar a conèixer el folklore valencià i participar en la cultura del nostre poble.

Encara que el grup es jove, ha tengut la sort de participar en nombrosos actes culturals, tant en Bètera com en intercanvis en altres pobles del voltant i la poblacio de Tamarite de Litera en Huesca. També a animat els carrers de les Obreres, Setmana cultural dels Nostres Majors, Les Creus de maig així com en residencies de majors.

Els actes mes recients han estat: La organització de una gala benèfica per a la Fundació Stop Sanfilippo. Participació en el homenatge al “Naiet de Bétera” (gran cantaor d’albaes i de cant d’estil, deixeble del Xiquet de Bètera). Festival de San juan en Bonrepós i Mirambell. Per a la campanya Retrobem la nostra Música, on s’han presentat els montajes, El Festeig, Un dia de Pascual i Un dia de faena.

Els nostres balls son jotes, seguidilles, fandangos, valencianes i boleros baix la direcció de Carme Navarro, Mestra de Ball. La rondalla esta formada per guitarres, bandúrries, llaut i guitarró.