ORQUESTRA DE POLS I PLECTRE CELIA GINER

Sede/Ciutat: Alfafar/València
Teléfon: 636657828
Web:

Els orígens de l’Orquestra de Pols i Pua Celia Giner daten de la seua vinculació a la fi dels anys setanta, a l’escola musical de l’Agrupació Esportiu-Cultural del Barri Orba (Alfafar). Uns anys després, en 1982, es constitueix com a entitat pròpia gràcies a l’esforç d’un reduït grup de pares d’alumnes, músics i especialment dels seus fundadors: Sr. Joaquín *Tío Blasco i Sra. Celia Giner Sánchez.

El 17 de desembre de 1982, amb la denominació de “Rondalla Giner”  realitza el seu primer concert d’àmbit local.

En 1990 organitza el seu I Festival, fet que dinamitza la seua activitat musical; després del seu II Festival i, gràcies a la relació amb altres orquestres, va sorgir en 1992 la Federació d’Orquestres de Pols i Pua de la Comunitat Valenciana, de la qual és membre fundador i primera seu d’aquesta, passant en aquest moment a tindre la seua actual denominació.

L’organització està configurada per una Escola de música i Orquestra de músics, a més de comptar amb la inestimable col·laboració dels seus socis. Durant tots aquests anys la seua obstinació ha sigut realitzar una labor didàctica i cultural donant a conéixer els instruments de pols i pua, organitzant de forma anual festivals i un altre tipus de concerts pels quals han passat més de cinquanta agrupacions d’indubtable qualitat musical de tota Espanya pel poble d’Alfafar.

Són nombrosos els concerts realitzats al llarg de la Comunitat Valenciana, participant en la pràctica totalitat dels festivals que s’organitzen en ella. Esmentar de forma especial la seua participació en quatre edicions de la Federació Valenciana celebrats en el “Palau de la Música”.

En l’àmbit nacional, han participat en festivals i concerts de reconeguts prestigi, en gran part de la geografia espanyola. Nomenar algunes de les participacions més recents: XI Trobada d’Agrupacions de plectre de Espirdo (Segòvia); III trobada d’Orquestres de pols i pua de Camp de Criptana (C. Real); Trobada musical OPP de Majadahonda (Madrid); VII Memorial de Algete (Madrid); IV Fira artesanal de Beniardà (Alacant); XIV Mostra de Plectre Ciutat de Valladolid; XVI Festival de pols i pua de Pamplona.

En 2007 amb motiu del seu XXV Aniversari, editen per a l’ocasió el seu primer cd-musical, i reincorporant-se a la Federació Espanyola (FEIGP)

En 2008 reben el premi 9 d’octubre del poble d’Alfafar en reconeixement per la seua aportació i trajectòria músic-cultural. En 2010 la plaça més antiga del Barri Orba d’Alfafar, passa a denominar-se Plaza de la Música Celia Giner.

En 2012 celebren el seu XXX Aniversari i en 2015 desenvolupen el seu XXV Festival Nacional.

Des de la seua creació i durant més de 18 anys els arranjaments musicals i direcció han sigut realitzats per Sra. Celia Giner Sánchez, titulada en Conservatori de Guitarra clàssica. Posteriorment l’orquestra seria dirigida per Sr. Miguel Angel *Chapi (Professor Superior de Música)  i Sr. Rafael Muñoz Comeche (titulat en Conservatori de Guitarra clàssica). Des de l’any 2013 aquestes funcions són exercides pel seu actual director Sr. Joaquín Romero Tarazona (Professor Superior de Música).