Orquesta De Pulso Y Púa Francisco Alvillar

Sede/Ciutat: Alacant
Teléfon: 660097852
Web:

ORÍGENS – L’ORQUESTRA DE POLS I PUA RONDALLA “SANTA CECILIA” DE MONÒVER.

En la ciutat de Monòver, a principis dels anys 70 va ser fundada una Orquestra de Pols i Pua, que sota el nom de Rondalla “Santa Cecilia”, i amb una mitjana de 35 components, va estar en funcionament de forma ininterrompuda fins a l’any 1997.

Aquesta Orquestra de Pols i Pua va ser dirigida des dels seus inicis per D. Francisco Alvillar Guardiola, creant-se paral·lelament una escola de música per a l’aprenentatge en el maneig d’instruments tals com a Guitarra, Bandurria, Mandolina, Llaüt o Contrabaix entre uns altres, la qual cosa va permetre a gran quantitat de joves de la nostra localitat l’aprenentatge musical i el desenvolupament de noves habilitats.

La Rondalla “Santa Cecilia” va desenvolupar una intensa activitat reflectida en la gran quantitat d’actuacions realitzades no solament a nivell regional, sinó també a nivell nacional, com corroboren les actuacions realitzades a Madrid, Aranjuez, una Gira desenvolupada per Catalunya o fins i tot l’enregistrament d’un disc.

Com comentàvem, aquesta activitat va quedar truncada amb la desaparició de l’antiga Orquestra l’any 1997.

L’any 2.014 i de forma espontània, varis dels antics components de l’extinta Rondalla “Santa Cecilia” van començar a unir-se amb la finalitat de realitzar un homenatge al benvolgut impulsor i director de l’Orquestra, D. Francisco Alvillar Guardiola.

Després d’un període d’assajos, de tornar a recordar la pràctica d’un instrument, quasi 60 antics components de la Rondalla “Santa Cecilia”, van tornar a pujar a un escenari el 15 de Gener 2015 per a homenatjar, com millor sabien, al seu instructor i director que va anar durant tants anys.

Est va ser el germen que va fer possible que una mica de temps després, concretament el 16 de Febrer 2015, prop de vint anys després de la
desaparició de la Rondalla Santa Cecilia, els seus antics integrants
van començar una nova marxa.

SITUACIÓ ACTUAL – L’ORQUESTRA DE POLS I PUA “FRANCISCO ALVILLAR” DE MONÒVER.

Després de la seua fundació, la nova Orquestra de Pols i Pua va decidir, per unanimitat dels seus socis i integrants que el seu nom passaria a ser Orquestra de Pols i Pua “Francisco Alvillar” com a homenatge al professor i director que ensenye als seus components i els va inculcar el seu amor per la música.

En l’actualitat l’Orquestra està composta per més de 30 components que toquen Guitarres, Laudes, Bandurrias, Mandolines, Contrabaix i Percussió.

Si inicialment l’antiga Rondalla “Santa Cecilia” centrava moltes de les seues obres en peces populars de Sarsueles, Jotes i música popular, en l’actualitat i sota la direcció de D. Francisco Alvillar Tribaldo, fill de l’antic director, l’Orquestra de Pols i Pua “Francisco Alvillar” ha actualitzat el seu repertori, incorporant noves obres, més concordes amb el demandat amb el públic en l’actualitat, però sense perdre la seua essència amb algunes obres més tradicionals.

Així d’aquesta forma podem trobar des de música tan popular com les Sarsueles “Gegantes i Cabezudos” o “La Revoltosa”, cançons de bandes sonores com són “UnchainedMelody”, (tema principal la pel·lícula “Ghost”) o “Memòries d’Àfrica”, passant per peces de música clàssica, com per exemple el Intermezzo de l’òpera “Cavalleria Rusticana”, Selecció de la OperaCarmen, i moltes altres.

ACTIVITATS D’ENSENYAMENT MUSICAL.

En el mes de Maig 2016 l’Orquestra de Pols i Pua “Francisco Alvillar” va començar una activitat encaminada a l’ensenyament en el maneig d’instruments musicals de pols i pua tals com a guitarres, laudes, bandurrias o mandolines, fundant la seua escola musical, a la qual acudeixen persones de diverses edats.

CONCERTS I ACTUACIONS.

Des del concert homenatge a D. Francisco Alvillar Guardiola celebrat al gener 2015, l’Orquestra ha desenvolupat una intensa activitat Musical, havent realitzat, entre unes altres, les següents actuacions:
– Concerte el Teatre Principal de Monòver (Alacant) – Dia 18 de Novembre 2015
– Concert en l’Auditori ADOC d’Elda (Alacant) – Dia 13 de Maig 2016
– Concert a Finestrat (Alacant) – Dia 24 de Setembre 2016
– Concert a Alcoi (Alacant) – 15 d’Octubre 2016.
– Festival de Pols i Pua “Fira de Santa Caterina” de Monòver – Dia 19 de Novembre 2016.
– Concert a Sant Joan d’Alacant – 1 de Julio 2017
– Intervenció en el Concert XXV Aniversari de l’Orfeó Aspense “Verge de les Neus” – Asp – 21 de Julio 2017.
– Concert a Bigastre – 28 Octubre 2017
– Festival de Pols i Pua “Fira de Santa Caterina” de Monòver – 4 de Novembre 2017.