La presentació pública del Orfeó Veus Ajuntes en el Nadal de 1975 sota la direcció de Josep Lluís Valldecabres es contextualitza en una època de plena efervescència del moviment coral valencià. Des dels seus orígens, el Orfeó ofereix periòdicament diversos concerts a l’any a Quart de Poblet i diferents localitats valencianes. Promovent el seu principal objectiu, la difusió de la música coral, el Orfeó Veus Ajuntes celebra anualment el seu Festival Coral en el qual participen entitats corals de prestigi de la Comunitat Valenciana i de la resta d’Espanya. La forma de veure la música coral del Orfeó es tradueix en la participació i organització de diferents iniciatives solidàries que conjuminen la música i l’ajuda social.
És habitual la seua participació en les campanyes patrocinades per la Conselleria de Cultura i la Diputació de València, en les quals ha actuat en nombroses localitats de la Comunitat Valenciana. Aquest cor també ha participat en certàmens d’altres ciutats espanyoles com Barcelona, Madrid, Palma de Mallorca, Segòvia, La Rioja… El Orfeó Veus Ajuntes ha sigut seleccionat per a participar en diferents edicions del Certamen Coral de Ejea dels Cavallers i a l’octubre de 2006 l’increment de la qualitat del cor es fa patent en obtenir la màxima puntuació de totes les corals participants en el “V Concurs Coral Antonio José” de la ciutat de Burgos.
De manera periòdica aquest cor també realitza gires de concerts a Europa: Festival de Loretto (Itàlia), Europalia’86 (Bèlgica), Festival “Bards Lajos” (Hongria i França), gira de concerts per França, Alemanya i la República Txeca. L’any 2009 el Orfeó realitza un espectacle coral nou compaginant el cant coral amb aspectes teatrals en l’obra “Ressons de Lorca”, basada en obres de Federico García Lorca que va ser estrena a Quart de Poblet al maig d’aquest any. Al juliol del mateix any el Orfeó representa aquesta obra a Londres i a l’agost de 2010 realitza dues representacions en la ciutat de Nova York, inaugurant el curs acadèmic del Manhatan College de la ciutat nord-americana. Realitza un espectacle escènic coral sobre música brasilera, Estrada do Sol, estrenat a Quart de Poblet al juliol de 2010. Al juliol de 2011 estrena un espectacle musical sobre obres del grup britànic Queen. Com a obres recentment interpretades destaquen el Salm 42 de Félix Mendelshon i Mass of the Children de John Rutter en 2010, La Passió segons Sant Mateu de Johann Sebastian Bach en 2011 i la Novena Simfonia de Beethoven en 2012. A l’agost de 2012 realitza una Gira de Concerts per la regió italiana de Sardenya. En 2013 va participar en l’exaltació de la Fallera Major de València, en un espectacle celebrat en el Palau de la Música i retransmès per televisió, anomenat Queen on fire i basat en cançons del popular grup britànic, Queen. En l’estiu de 2015 van realitzar una gira de concerts pel Sud de França. Al juny de 2016 represente el Musical “Records de Broadway”, i en l’estiu de 2016 van realitzar una gira de concerts pel Nord de Portugal.
Un de les fites més rellevants en el recorregut històric del Orfeó és la creació en 1983 de la Escola Coral de Quart de Poblet amb l’objectiu del foment del coneixement de la música coral en la infància, la qual constitueix un cor infantil de referència en l’àmbit de la Comunitat Valenciana.
Al setembre de 2014 Pablo Gimeno Capella s’incorpora a la direcció del projecte musical del Orfeó Veus Ajuntes, un cor amb un marcat relleu generacional, sense detriment en la qualitat, a causa de l’empremta històrica de la música coral a Quart de Poblet.