AGRUPACIÓN MUSICAL NUESTRA SEÑORA DE TEJEDA

Sede/Ciutat: Valencia/Valencia
Teléfon:
Web:

L’Agrupació Musical Nostra Senyora de Tejeda, naix en 1985 en el barri perifèric de Benicalap (València), amb la finalitat de potenciar la cultura dels joves mitjançant la formació musical, sent el seu fundador el llavors Rector de la Parròquia La nostra Senyora de Tejeda D. Pedro José Moreno Rubio.

És entitat fundadora de la Federació d’Orquestres de Pols i Pua de la Comunitat Valenciana, intervenint en l’elaboració dels seus Estatuts. És membre de la Federació de Folklore Tradicional de la Comunitat Valenciana, així com Soci-Fundador de la Federació Espanyola de Guitarra i Instruments de Plectre.

Al setembre de 1997, amb la col·laboració de Bancaixa, publica el seu primer CD. Realitzant la presentació oficial d’aquest CD l’1 de febrer de 1998 en la Sala Maestro Rodrigo del Palau de la Música de València.

Es compta amb un ampli repertori de temes dels principals autors de música valenciana: Penella, Padilla, Pérez Choví, J. Serrano, etc., popular: M.F. Caballero, Jarque, etc., sarsueles: Soutullo i Vert, Bretón, etc., espanyola: Tárrega, Albéniz, Falla, etc., bandes sonores: M. Theodorakis, Joplin i Shuller, Ketélbey, etc., clàssica: Boccherini, Beethoven, Bizet, Pachelbel, Mozart, Vivaldi, Grieg etc., Aconseguint adaptacions de gran qualitat. A més realitza una gran labor en defensa de la música original per a aquests instruments interpretant obres de P. Cándido (Castelló), C. Mandónico (Itàlia), S. Chuliá (València director del conservatori Municipal José Iturbi), F. Colomer (València) , J. Montesinos (Múrcia) entre uns altres.

Aquest treball li porta a realitzar actuacions de reconegut prestigi, per tota la Comunitat Valenciana i fora d’ella, visitant ciutats com:

Albacete, Teruel, Granada, Madrid, Tenerife, Pamplona, Conca, Zaragoza, l’any passat va participar en el festival de música de Mortagua a Portugal.

Al maig de 2002 obté el Primer Premi en el Certamen Nacional d’Orquestres de Pols i Pua celebrat a la Vila Joiosa (Alacant).

Al novembre de 2005, amb la col·laboració de Urbis, publica el seu segon CD. Realitzant la presentació oficial d’aquest CD el 3 de desembre d’aqueix mateix any, en la Sala Maestro Rodrigo del Palau de la Música de València.

L’Agrupació Musical és l’organitzadora des de l’any 1994 del Festival d’Orquestres de Pols i Pua “Ciutat de València”, que se celebra anualment a València i pel qual han passat grups tant de la nostra Comunitat, com de la resta del territori nacional.