GRUPO FOLKLORE LOCAL DE TITAGUAS

Sede/Ciutat: Titagüas/València
Teléfon:
Web:

A Titagües tenim referències de l’existència d’un grup musical de corda que amenitza diversos esdeveniments locals des de finals del segle XVIII, segons escriu don Simón de Rojas Clemente i Rubio (insigne botànic i naturalista titagüeño, 1777-1827) en el seu llibre “Història Civil, natural i religiosa de Titagües”.

Per transmissió oral, sabem que al llarg de tot el segle XX la Rondalla de Titagües ha participat de forma activa en totes les festivitats locals que tenen lloc a llarg de l’any. Així, ha participat i participa activament en :

Alborades de Nadal en Nochebuena al costat dels cinquens.
Replega amb els cinquens per tot el poble el dia de Nadal i el diumenge de Pasqua.
Cant dels Majos, al costat dels cinquens, el cap de setmana més pròxim a l’1 de maig.
Actuació en l’Homenatge als majors en les festes patronals.
Actuació el diumenge de les festes de la Verema, acompanyant als festers a missa, corona de llorer a don Simón de Rojas i actuació a la vesprada per a tot el poble.
A més d’aquestes actuacions anuals, la rondalla de Titagües també ha participat en altres esdeveniments i/o commemoracions:

Actuació en el Teatre Principal en 1952 al costat del grup de ball.
Actuació al costat del grup de ball, en la 1a Festa Popular de la Regió muntanyenca celebrada a Xelva i en les següents celebrades a Pedralba, Xestalgar, Villar i Titagües.
Actuació, al costat del grup de ball, al Jardí Botànic en 2002 en el 75 aniversari de la Colònia Titagüense.
Acompanyament amb les actuacions de la Mojiganga de Titagüas
Actuació en les festes locals del Camp de Dalt (Alpont) a l’agost de 2014 i en Arcs de les Salines a l’agost de 2018.
Concert extraordinari el 30 d’agost de 2015 a Titagües amb motiu del 175 aniversari de la Banda de Música La Lira de Titagües.
Actuacion a Xelva en la trobada de rondalles i grups de ball amb motiu del 25 aniversari del grup de ball i rondalla “Benacatácera” de Xelva al juliol de 2017
També ha participat i participa en qualsevol esdeveniment local per al qual és requerida.