Grupo De Dulzainas Y Timbales ” La Tau “

Sede/Ciutat: Quesa/València
Teléfon:
Web:

El grup de dolçaines i timbals (comunmente dit en valencià la colla de dolçaines i tabaletes) cridat “LA TAU” va ser creada per Francisco Argente Pujades l’any 2005 pel director i professor de l’escola de Quesa de llenguatge musical i percusion, i actualment finalitzant els estudis oficials de dolçaina en el conservatori de grau mitjà “Mestre Molins” de Quart de Poblet.
L’any 2005, van començar a estudiar la dolçaina tres alumnes, i la percusion quatre, que ho compaginaven amb altres instruments de la banda.
En les festes patronals (Agost del 2006) van tocar al costat del professor en una despertada i en la procesion del dia del Crist. Aqueix mateix any quan empezo el curs (Octubre habian cinc alumnes de dolçaines i cinc de percusion (Tabalet).
Durant tot l’any 2007 s’ha anat compaginant les classes de dolçaina, percusion i els actes del grup. Aqueix any es toque, en la cavalcada dels reis, carnestoltes, festes patronals d’Agost i diferents processons al llarg de tot l’any.
Se segueix en l’actualitat amb les classes de dolçaines i percusion, com els assajos, impartit tot pel professor Francisco Argente Pujades, titulat superior en l’especialitat de percusion i actualment estudiant la dolçaina en el conservatori oficial de Quart, amb el professor D. Fernando Cante
Ja l’any 2008 s’incremente el numere d’alumnes (en l’actualitat 5 dolçaines i 6 percussionistes) que ademas de seguir tocant en els actes festius de la localitat durant tot l’any han actuat en altres localitats contractats per a tocar en festes patronals, cercaviles, moros i cristians etc.