A.C. GRUP DE DANSES LA SENYERA

Sede/Ciutat: Valencia/Valencia
Teléfon: 652455030
Web:

El Grup de danses “La Senyera” va començar a formar-se en 1976, per la cantaora Pilar García Comeche, “Pilareta”, i té com a finalitat donar a conéixer i fomentar el folklore valencià.
El grup es compon de diverses seccions, com el cos de ball, integrat per 10 parelles, rondalla, cant i tabal i dolçaina.

“La Senyera”, al llarg de tota la seua trajectòria, ha participat en moltes localitats de llarg a llarg de la Comunitat Valenciana, i també en l’àmbit nacional.

En l’àmbit internacional, el grup ha representat a la nostra terra valenciana per diferents paises, com França, Belgica, Alemanya, Portugal, Itàlia, Hungria, Romania, Turquia i la Xina.

Cal destacar dins dels festivals i concursos en els quals el grup ha participat, l’audiència i actuació en la Plaça de Sant Pere del Vaticà davant La seua Santedat Joan Pau II l’any 1983; i el primer premi en música i dansa a la ciutat de Pescara, a Itàlia, l’any 1984.

A nivell televisiu, ha participat en cadenes nacionals com a locals, tal és el cas de Canal 9, Antena 3, TVE, València TeVe, Canal 13, TMV.

El grup disposa també de diversos enregistraments de CDs i Dvds.

Recentment s’ha realitzat un merescut homenatge a la nostra directora i fundadora, “PILARETA”, pel seu gran treball realitzat en els més de 50 anys dedicats a l’ensenyament i divulgació del cant d’estil valència. D’aquest homenatge s’ha editat un CD-DVD i un llibre bibliogràfic de tota la seua vida.

El grup de danses “La Senyera”, en les actuacions que realitza a traves de les diferents comarques valencianes, ensenya al publique els diferents vestits i els balls més característics, com són les jotes, seguidilles, boleros, fandangos, valencianes, dansas, i el cant d’estil, com els albades, l’o, l’o i dues, l’o i dotxe i els riberenques..