GRUP DE DANSES EL FORCAT DE VALÈNCIA

Sede/Ciutat: València/Valencia
Teléfon: 605089653
Web:

El grup de danses “El Forcat”, va ser fundat al novembre de 1992 per Vicente Garijo Hernandez i té com a única finalitat l’estudi, recerca i divulgació de la indumentària, la dansa i la música tradicional valenciana. Està compost per diferents seccions de vital importància, tals com: grup de ball, rondalla i cant (els quals utilitzen instruments de corda majorment), tabales i dolçaines.
“EL FORCAT”, té una llarga trajectòria d’actuacions al llarg de tot el territori de la Comunitat Valenciana, sent aquesta la seua principal zona d’actuació, a més de participar en nombrosos esdeveniments en tot l’àmbit nacional.
A nivell internacional, el grup de danses “EL FORCAT”, ha exercit una funció important, representar la nostra terra per nombrosos paises, sent els europeus els més visitats i en els quals més s’ha sol·licitat la nostra col·laboració, entre ells: França, República Txeca, República Eslovaca, Portugal i Bulgària.
Quant a l’experiència en televisió és diversa: enregistrament de balls de processó amb motiu del Dia de la Comunitat per a diferents canals privats , actuació en diferents programes de CANAL 9 Televisió Valenciana, mostra de balls regionals per a VALÈNCIA TeVe, actuació des de la Plaça del Pilar a Saragossa per a TVE, etc..
Un altre apartat dins de la recerca, és el dedicat a les cançons, músiques i balls, fent treballs de recuperació, ensenyament i difusió de les composicions quasi desaparegudes.
També cal destacar la nostra labor de difusió dels treballs de recerca mitjançant conferències, recopilació d’indumentària original tradicional valenciana en diferents exposicions i mostres; i enregistrament en suport magnètic de música i cançons populars.
El grup de danses “EL FORCAT” ofereix en els seus espectaculos, una gran varietat de colorit en la seua indumentària que units a la gran diversitat de balls, fan que l’espectador gaudi del folklore valencià i al mateix temps puga apreciar la qualitat i la labor de tots els seus components.