GRUP DOLÇAINA DE SERRA

Sede/Ciutat: Serra/València
Teléfon: 658414975
Web:

En l’any 1989 es l’ajuntament de Serra qui va crear l’escola de tabal i dolçaina amb Paco Ros com alcalde.

L’escola va tindre com a primer mestre director a Alberto Garay.  Les classes es realitzaven a un local situat al poliesportiu del poble cedit per l’ajuntament.

Vam començar a realitzar actes a les festes del poble durant tot l’any, acompanyament del patge reaial, els reis mags, festes tradicionals com la matança del porc o festes patronals a l’estiu (la Verge del Àngels i Sant Josep), festes com San Blai , San Roc, Inauguracions municipals, etc.. També anàvem a tocar a falles a l’ofrena o cercaviles a Valencia o a pobles veïns com Náquera, Montcada, Godella, entre altres.

Anys després , per diversos motius, l’escola va passar a ser associació cultural.  Actualment som el Grup Dolçaina de Serra i s’impartixen les classes al local cedit per l’ajuntament.

Després d’uns anys passa a ser mestre José Miret, amb ell canviaren les actuacions de fora del poble, passant a tocar processons, cercaviles, danses del corpus , dansà o dimonis a les localitats proximes.

Van passant els anys i els alumnes van disminuint, per tal que hi ha que prescindir del mestre fins a l’any 2015 en el que comença a créixer el grup i es decideix contar amb Jose Manuel Ballester com mestre.