Grup De Percussió, Metall I Dolçaina Raval Jussà

Sede/Ciutat: Albaida/València
Teléfon: 679498766
Web:

El Grup de Percussió, Metall i Dolçainas Raval Jussà, prové del grup de Percussió i metalls Raval Jussà, també d’Albaida, que compta amb una antiguitat que data des de 1994. L’associació d’aquest grup de dolçaina naix el 2007 a causa de la demanda dels contactes dels fet i fet companys del grup de metalls, i per oferir un ventall de possibilitats molt mes ampli a la festa en general. La intenció del grup és principalment la recuperació de la musica tradicional valenciana i per un dels seus instruments per Excelència : la Dolçaina.

El grup naix sota la direcció de Daniel Tormo, tant ell com cada membre del grup ha realitzat una tasca important en el món de la dolçaina, emplenant el seu repertori amb nombroses peces dedicades i fetes expressament per al grup.

Al llarg de la seua curta trajectòria el grup s’ha anat nodrint de nous músics de manera que actualment, entre dulzaineros i tabaleters sumen una centena de músics que dediquen part del seu temps d’oci al desenvolupament de l’activitat musical centrada en la dolçaina i la percussió.

L’àmbit del grup principalment ha sigut el món dels moros i cristians, i hem adquirit un vincule molt gran amb ballets dedicandose majoritàriament a aquesta activitat conjuntament amb l’acompanyament d’esquadres. Però a dia d’avui, estem realitzant gran part dels actes a tradicions i festes populars de la vall.

Hem actuat a moltes poblacions com Alcoi (amb tots el càrrecs), Mentó (França), Lleida, Albaida, Ontinyent, Olleria, Bellrreguard, Banyeres, Llutxent, Pego, Pedreger, Almoradí, Aiedo, Almansa, Paterna, Catarrotja, Montaverner, Atzeneta, La Vila Joiosa, Alfarrasí, Benigànim, Villena, Dénia, Paterna, Cambra de poblet, València, Oriola, Torrent, Alaquàs, Benetússer, Xàbia, Altea, Xeraco, Rafelguaraf, Crevillent, Benitaxell, Callosa de Ensarriá, Guardamar del Segura, Mutxamel, Oliva, Benissa, Hellín, Alborada, Els Poblets, La Vila Joiosa, Xieza, Hellín,…. Entre molts uns altres.