GRUP DE DANSES XAFARNAT DE PATERNA

Sede/Ciutat: Paterna/València
Teléfon: 630786756
Web:

El Grup de Danses Xafarnat de Paterna naix després d’un curs de danses a l’any 1980 encara que la seua primera actuació va ser al 1984. Des de l’inici, el Grup ha comptat amb cos de ball i rondalla, aqueix mateix any (1984) ja va promoure la celebració de la primera dansà a Paterna que ha celebrat ininterrompudament pel 9 d’octubre.

Durant la seua trajectòria la tasca del Grup Xafarnat ha estat investigar, recuperar i ensenyar tot el nostre patrimoni relacionat amb la indumentària, els costums del poble, les danses i la música.
Els seus espectacles són de danses tradicionals valencianes, jotes, seguidilles, fandangos, boleros…així com cercaviles amb “cabuts”. Des de fa tres anys s’ha incorporat al repertori les danses del Corpus al poble de Paterna.

Amb aquests espectacles han participat en nombrosos festivals per tota la Comunitat Valenciana, la resta d’Espanya i diversos països d’Europa com Portugal, França, Itàlia, Dinamarca, Suïssa, Lituània i Principat de Mònaco.

Compta amb cursos d’iniciació al ball per a xiquets i adults i de rondalla.

El poble de Paterna ha reconegut la trajectòria del Grup concedint-li:

A l’any 2001, el COET D’OR (màxima distinció que concedeix l’Ajuntament de Paterna).

El 8 d’octubre de 2008, LA INSÍGNIA D’OR DE LA VILA DE PATERNA al mèrit lingüístic per la seua tasca en el món de la cultura valenciana.

A l’any 2012 el va nomenar CIUTADÀ EXEMPLAR DE L’ANY