Grup De Danses Sargantana

Sede/Ciutat: Valencia/Valencia
Teléfon: 677713413
Web:

És un grup INFANTIL que es va crear a l’abril de 2012, amb motiu de la participació de la Primera Dançà Infantil, que es va celebrar en la Plaça de la Verge de València. En els seus primers inicis el grup va començar actuant en Presentacions Falleres, Dansas, Festes de diversos barris de València i Pobles de la Comunitat Valenciana.
Continuem la nostra marxa, col·laborant en programes de radi de la comunitat i actuant en Televisió, donant-nos a conèixer com l’únic grup INFANTIL de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana.
Enguany 2014 hem participat en la “I Trobada Nacional Infantil d’Osca” (Aragó). I a l’agost del mateix, representem a la comunitat Valenciana en el “33 Festival Infantil Internacional de Fregenal de la Serra” (Extremadura).
Tot açò ens ha ajudat a madurar i créixer com a grup…. i participem en les Semifinals del Certamen de folklore de “SONA LA DIPU” quedant en tercer lloc, i vam ser com convidats a ballar en la final del certamen, fora de concurs, rebent dos esments especials, una de la Excma Diputació de València i una altra de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana.

La finalitat del nostre “xicotet-gran” Grup, és la de l’estudi i divulgació de la Indumentària, la Música i la Dansa Tradicional Valenciana.
En l’actualitat, està compost per 30 niñ@s d’edats compreses entre 7 I 15 anys, guiats per 4 adults, així com una Rondalla de 9 components amb guitarres, laudes, bandurrias, guitarrón, i dues cantadoras de Cant d´Estil i cançons tradicionals Valencianes.
També comptem amb un “Tabalet i una Dolzaina” que ens solen acompanyar en les cercaviles, processons i balls de carrer.
En les nostres actuacions cuidem molt la indumentària i utilitzem la típica de la Comunitat Valenciana dels segles XVIII I XIX.