Grup De Danses Repicó De Manises

Sede/Ciutat: Manises/Valencia
Teléfon: 656830741
Web:

Al maig de 1987 Enric, que aleshores treballava en la Casa de la Cultura de Manises, es va posar en contacte amb Carmen Chust per a muntar un Ball de Nanos. Després de l’estiu, Lluís Montesinos la va tornar a cridar perquè es fera càrrec de l’engegada de la Escoleta Municipal de Danses, dins dels tallers de la Casa de la Cultura. D’aqueixa forma en el curs 1987-88 es va crear el grup.
Al principi es va denominar Vents de la Nostra Terra però després va canviar el seu nom per l’actual de VA REPICAR. Així, des del taller de danses de la Casa de la Cultura i Joventut de Manises, un grup de joves van emprendre l’aventura de formar un Grup de Danses. Es va efectuar un treball immens perquè els nostres balls i cançons tradicionals valencians tornaren a sonar pels nostres carrers.

Parlar del Grup Va repicar és parlar de Manises. El Grup Va repicar ha volgut introduir el folklore i la música popular valenciana en un lloc com la comarca
de l’Horta Sud, en concret a Manises, on aquestes tradicions havien desaparegut. No obstant açò i a més de les actuacions en dansaes i festivals de diferents pobles de la geografia valenciana (per exemple Picanya, Port de Sagunt, Aldaia, Paterna, Sagunt, Alzira, Nàquera, Riba-roja de Túria, etc.) també ha participat en activitats fora de la nostra Comunitat Valenciana com en Venissieux (França) i diverses actuacions en la Europeade (Alemanya, Itàlia), festival a Àustria, etc.

cal destacar que el dia 3 d’octubre de 2013 i coincidint amb el XXV aniversari de la creació del Grup, li va ser concedit, per part de l’Ajuntament de Manises, el “Premi 9 d’Octubre 2013”. Aquest guardó, és el reconeixement més important que, amb motiu de la festivitat del 9 d’Octubre, lliura el consistori local.