GRUP DE DANSES REBOMBORI DE GANDIA

Sede/Ciutat: Gandia/València
Teléfon: 610523055
Web:

El grup de Danses Rebombori es funda l’any 2013, un grup de persones que ja fa molts anys (que..) ballant sense identitat pròpia ( sense nom ) és ajuntaren per dur a cap un nou projecte. El resultat  Rebombori, des de la seua fundació han participat en dansades al llarg de tot la safor, la costera, l’hora, la Marina i la Vall d’Albaida, és tradició que ja ve d’abans que en Falles el dia de l’ofrena en acabar la mateixa el grup balle la dansa de Gandia a la Mare de Déu dels Desemparats. El grup organitza dues activitats tots els anys, una la dansà a Benipeixcar en el mes d’octubre i l’altra el 17 de març un encontre de balladors de totes les comarques, a la plaça prado de Gandia, també col.laboren en processons com el corpus, la processó de la Mare de Déu Blanqueta i Sant Joan, al Grau de GAndia, la processó dels patrons de Potries i el ball dalt en l’ermita, en celebracions com el nou d’octubre, a Gandia.

El grup té una escola per ensenyar xiquets i majors a la barriada de Benipeixcar, local que el grup utilitza també per als seus assaigs.

El grup pretén difondre la nostra cultura tant en balls com en indumentària, no dubten en incorporar nous balls al repertori i realitzant nova vestimenta per poder fer aplegar com era la realitat dels nostres abans passats.