GRUP DE DANSES PEDREGUER

Sede/Ciutat: Pedreguer/Alacant
Teléfon:
Web:

Segons conta la gent major, fa moltes dècades ja es ballaven les danses a Pedreguer i això es remonta als anys 30 del s.XX. Parlen d’antics familiars seus, dels amics, dels veïns, que portaven endavant la tasca d’ensenyar la Dansà als seus hereus, per això aquest llegat és un símbol de la Cultura del poble de Pedreguer. A la dècada dels 80 començà a tenir força un grup de balladores i balladors que mostren el seu interés per seguir ballant la pròpia dansà, a més d’altres balls de la tradició local i comarcal, aleshores es formalitza al 1984, l’associació Grup de Danses Pedreguer.

Entre tot el repertori de cançons i balls que interpreta el grup estan els estil musicals més interpretats a terres valencianes,  fandangos, boleros, masurques, jotes i seguidilles, però sobretot intenten no perdre la dansà que sempre ha sigut un element viu de Pedreguer.

 

Les actuacions i intercanvis han resultat diversos, han recorregut quasi tots els pobles de la Marina Alta i també comarques veïnes, La Safor (Gandia, Rafelcofer) La Marina baixa (La Nucia, Calp), El Comptat (Muro , Cocentaina), La Costera (Xàtiva), L’Alacantí (Alacant), La Ribera (Càrcer, L’Alcudia), així un poc més al nord, al Baix Maestrat (Càlig) i encara un poc més amunt fins a l’Ebre, a la comarca que porta el seu nom, Baix Ebre, Barcelona i al Vallés Oriental al peu del Montseny, Cardedeu, Murcia, (Astúries), Zumarraga  (Euskadi), Daimiel (Ciudad Real), Boiro (Galicia) Torre de Sta Maria   (Càceres), Innsbruck (Austria), Montecatini, La Toscana (Italia), Diepenheim (Holanda), Pilsen (República Txeca). Podríem dir que recorren tots els pobles i d’esta manera van enriquint i eixamplant d’eixa Cultura comuna.