L’octubre de 2005 amb la proposta de l’Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell, s’inicia la restauració i l’aprenentatge de les danses tradicionals a l’Escola de música.A l’es?u de 2008 es pot veure per primera vegada després de molts anys, als balladors i balladores del Poble Nou ballant les danses al Carrer Major acompanyats pel tabalet i la dolçaina.
És el desembre de 2009 quan es formalitza l’associació cultural “Grup de danses Morro Falquí” amb l’objectiu principal de reproduir les melodies i balls del Poble Nou, i la manera de vestir a l’antiga, així com la continuïtat de tota l’herència rebuda de les generacions precedents i cuidar i transmetre aquest llegat amb molta estima, per a ser i sentir-se POBLE.
Des de l’any 2013 el Grup balla danses rituals o processional en les Festes d’estiu de Santa Maria Magdalena, fent-les extensives als escolars del Poble Nou.
El Grup ha organitzat Diades comarcals de balladors, intercanvis amb altres grups i Aplecs de danses infantils.
En 2017 arranca amb força i il·lusió un projecte cultural i festiu anomenat Falquí Folk, jornades de promoció d’antigues tradicions del Poble Nou de Benitatxell, amb concerts, mostres de danses, exposicions i participació del veïnat i visitants.