Grup de Danses L’Arenilla de Borriana

Sede/Ciutat: Borriana/Castelló
Teléfon: 636009814
Web:

El Grup de Danses Tradicionals l’Arenilla va nàixer a Borriana l´any 2000 a partir de la iniciativa dels alumnes del Centre d’Educació d’Adults de la localitat, en què als membres del taller de “Dansa Tradicional” s’anaren afegint altres persones, de procedència molt diversa, però vinculades per un interés comú: els balls i la música de les nostres terres.

El grup es va presentar a la societat borrianenca en febrer de 2001 i des d’aquell moment la seua trajectòria ha estat molt extensa: ha recuperat els balls de la Jota i l´Arenilla de Borriana i ha restaurat també la Dansa dels captius de la processó de la Mercé. Ha portat el seu espectacle a moltes localitats valencianes i ha col·laborat en les mostres de vestimenta del Festival de l´Antiga Corona d´Aragó de Castelló i en l’elaboració del llibret de la Falla Chicharro de 2002.

També ha participat en festivals, trobades i dansades de molts pobles valencians i ha mostrat el seu quefer en diferents canals de TV. Entre les activitats que ha organitzat a Borriana hi ha bureos, classes per a xiquets i adults, tallers de ball, dansada de Sant Antoni, aplec de colles de música i ball tradicional, mostreta de folklore infantil, nadales al carrer… Del 2002 al 2008 va organitzar el Festival Internacional de Folklore de la Plana Baixa i des del 2016 organitza el Festival de Ball i Música Tradicional “Borriana en Dansa”.

Fora de terres valencianes ha participat al Canto de los Mayos de Santa Ana (Albacete), al festival de Fuente Álamo (Múrcia) i a festivals internacionals del País Basc, Portugal, França, Itàlia, Bèlgica, Anglaterra, Eslovènia, Croàcia, Lituània i el Canadà.