GRUP DE DANSES LA LLIURA DE TORREBLANCA

Sede/Ciutat: Torreblanca / Castelló
Teléfon: 606221940
Web:

La creació del grup data de l’any 1986, es va formar amb el nom de Grup de Danses L’Aljub per a començar amb l’estudi de danses  de tot el País Valencià.

Anteriorment no hi havia grup format sinó que era la joventut del poble la que ballava el ball de plaça per a les festes de San Bartomeu, San Antoni, i tambè per al pregó de Castelló.

En l’any 1993 es va incorporar el grup de danses infantil i es va canviar el nom pel de “Els Torreblanquins”, i ja per últim en l’any 2005 es va formar el grup actual, “Grup de danses la Lliura”.

La recuperació feta pel Grup de Danses la Lliura s’ha centrat en reconstruir només alló que la tradició ha guardat del pas del temps, preservant el ball plà de la desaparició amb l’esforç de mantindre cada any les danses més representatives de Torreblanca.

El ball de plaça forma part dels esdeveniments més importants del poble de Torreblanca i, així, el trobem en les festes de Sant Antoni, en les festes majors de Sant Bertomeu al mes d’agost i també la cavalcada del pregó de Castelló.