GRUP DE DANSES LA FORCA DE BELLREGUARD

Sede/Ciutat: Bellreguard/València
Teléfon: 669585269
Web:

El Grup de Danses La Forca naix amb el propòsit de recuperar uns balls autòctons com són el ball de la Forca i el ball de la Pandereta, balls arcaics i únics en la comarca de la Safor.

El grup va iniciar el seu recorregut l’any 2002 amb l’ajuda de Genoveva Escrivà, on va conseguir recuperar algunes passades o “coples” d’aquests balls.

L’any 2009 es va constituir l’associació amb una nova mestra, Deyanira Calado i després amb Anna Arlandis fins l’actualitat; amb elles començaren a assatjar un altre tipus de balls, com “balls del Corpus” i la típica “Dansà”, així com algunes jotes, boleros i altres balls populars valencians.

El grup ha ballat en diverses ocasions a Bellreguard, en actes conmemoratius, al 9 d’Octubre a la processó del Corpus a Bellreguard, Daimús, La Font d’en Carròs…. amb concerts de musica tradicional…

Varem començar com a un grup de gent per a fer una activitat i passar bones estones, peró hui podem dir que tenim un grup consolidat i que ja les nostres actuacions comencen a ser serioses i ben treballades.

En setembre del 2017 vam aconseguir entrar a formar part al registre d’associacions de la Comunitat Valenciana, i ser reconeguts com a tal en el nostre ajuntament.

Al llarg de tots aquets anys hem celebrat cinc dansades al poble amb un gran nombre de grups que ens van acompanyar.

Hem actuat tant al poble com als pobles del voltant.

El nostre propòsit és com no, aconseguir un grup am molta gent i que ens dure molts anys.