GRUP DE DANSES LA FALTRIQUERA DE VALÈNCIA

Som un grup de ball tradicional valencià, origen de la nostra associació denominada “A. de C. Grup de Danses La Faltriquera”, va començar la seua marxa en la primavera de 2012 per la inquietud i interés d’una sèrie de persones amb ganes de promocionar i divulgar el folklore valencià, així com gaudir i aprendre de les innombrables i magnifiques danses tradicionals que existeixen en la comunitat valenciana.
També és objectiu del grup el mantindre i difondre la riquesa de la nostra indumentària valenciana dels segles XVIII i XIX perquè perdure en el temps i puga ser contemplada per tots els ciutadans i turistes que acudeixen a les nostres actuacions.
En aquests anys el grup ha participat en diversos esdeveniments difonent i promocionant el nostre folklore valencià, com a festes patronals de diversos municipis com Caudete de las Fuentes, de València, Gilet, Alboraig, presentacions falleres, trobadas, Retrobenes i Intercanvis de la Generalitat, per als presos en la Carcel de Picassent, en setmanes culturals, balls al carrer de la plaça de la Verge dels Desamparats, processons en homenatge a la nostra patrona, participació en diversos anys en la *dansà popular de les festes del Grup d’Habitatges de la Verge dels Desemparats, dansà popular de Sant Blas i altres organitzades per diferents barris de València. Tambien hem participat en Festivals Internacionals com II Trobada de Folklore en Marrackech, Europeade 2018 Viseu (Portugal) i enguany en la Europeade 2019 en Frankenberg (Alemanya).