Grup De Danses I Rondalla El Tossal De Llíria

Sede/Ciutat: Lliria/Valencia
Teléfon:
Web:

L’any 1997 amb motiu de la Coronació de la Puríssima en la parroquia de Sant Francesc, un grup d’amics decidiren fundar un grup de danses per recuperar balls, cants i música de la cultura tradicional valenciana. S’acabava de crear el Grup de Danses Sant Francesc.

Aquell grup que nasqué al pati de Sant Francesc ha anat renovant-se en tots els aspectes;s’ ha anat consolidant i ampliant repertori per a convertir-se en un grup actiu i participatiu de l’activitat cultural de la nostra terra. Gent diversa, compromesa amb la nostra cultura que treballa per donar a conéixer, conservar i difondre tot allò que és propi de la cultura musical popular de les diverses comarques de les terres valencianes. El nostre objectiu és transmetre a les noves generacions les expressions culturals dels nostres avantpassats.

Des d’aleshores, i dirigits pel nostre mestre Ferran Roig, la implicació del grup a les Festes Patronals de Llíria queda reflectida en molts esdeveniments festius i també en la celebració de diferents tallers d’aprenentatge de la Jota de Llíria per a compartir-la amb tots els veïns del poble dins dels actes de celebració de la Setmana Intercultural organitzada per l’Ajuntament de Llíria. Així com també recuperar les rondes de carrer a la festivitat de Sant Vicent Ferrer i la típica ronda de nadal demanant l’arguinaldo (el segon dia de Nadal).

Al llarg d’ aquestos anys hem estat presents no sols als actes de la ciutat de Llíria sino també en les festes de moltes poblacions del Camp del Túria com L’Eliana, La Pobla de Vallbona, Benisanó o Vilamarxant i en pobles d’altres comarques com Puçol o Agullent.

L’any 2009 sigué un any de prosperitat per al grup ja que es va produïr la creació d’una rondalla pròpia amb músics i cantaors del poble dirigits per la professora Maria José Pastor, renombrant-se així el grup com GRUP DE DANSES I RONDALLA EL TOSSAL DE LLÍRIA. Fet que ens ajuda a disfrutar de la música en directe i fer disfrutar a tots aquells que s’acosten a vore’ns.

També s’hem fet grans amb l’escoleta de ball per a menuts i adults que volen apendre a ballar i continuar les nostres ganes de conservar les notres arrels. Escoleta que ens ajuda a continuar i formar més ballaors.

El grup ha participat també de diferents actuacions dins del concurs Sona la Dipu, l’ultima d’elles vivint una de les semifinals al nostre poble.

Al 2017 estem d’enhorabona i disfrutarem de diferents actes per a celebrar en nostre 20 aniversari. Agraïm a tots aquells que durant tots estos anys ens han acompanyat per a que poguem cumplir una vintena i esperem seguir gaudint de la música i el ball i fent gaudir a tots els que ens seguisen,