GRUP DE DANSES FONT SANTA DE TEULADA

Sede/Ciutat: Teulada/Alacant
Teléfon:
Web:

Aquest grup acaba de complir el seu 11 aniversari, encara que en l’actualitat és quan major vitalitat i acceptació té.
Pot ser siga el grup de la Marina Alta que compta amb la gent més jove amb més experiència en les danses tradicionals de la pròpia comarca valenciana.
Compten amb l’especialitat de ralizar totes les seues actuacions amb dolçaina (Xirimia) i tabal, intrumentos autòctons valencians.
Dins del seu repertori executen, Boleros, jotes, masuques, fandangos, danses de processó, dansa de carrer.
Han actuat en molts pobles de la comarca i fora d’ella, a FITUR, la fira de turisme de Madrid. etc.
Des de fa uns quants anys, organitzen a Teulada amb molta eixida la Dansá dels Santos de la Pedra, al Raval, a la qual solen acudir sobre un centenar de ballarins de la comarca.
Antigament és ballada “Dansá”, un ball popular de carrer transmès de generació en generació i que té lloc en el Carrer. En aquest ball participava tota persona disposada a ballar.
Actualment i des de fa anys, organitzen amb un sentiment especial aquesta “Dansá”, que va ser recuperada en la seua dia després d’una recerca i estudi, preguntant a totes aquelles persones que todavia mantenen viu el record d’haver ballat, tocat o vist la Dansá.
Aquest acte va inclòs dins del programa de festes dels Santos de la Pedra al Raval, que és com tradicionalment es cap a.
També participa en la decoració de carrers de les Festes de Sant Vicent, fent un recorregut pels carrers, ballant i animant al veïnat a la festa.
Patrocina l’ajuntament de Teulada, organitzant el Aplec de danses tradicionals per a poder mostrar al nostre poble algunes variants de les danses i la música popular.