GRUP DE DANSES EL PORXET DE POLOP

Sede/Ciutat: Polop/Alicante
Teléfon: 649333850
Web:

El grup de danses Porxet de Polop va nàixer amb la intenció de recuperar una de les tradicions que al poble s’havia perdut en la pràctica, a pesar que en la memòria del més vells restava encara la dansa. D’aquesta memòria i dels balls dels pobles veïns, les dones fundadores del grup van poder aprendre les danses més conegudes a la  comarca de la Marina Baixa. I sense més que la idea d’unes truges passes, van eixir a la plaça per les festes de Sant Francesc de l’any 1987. L’ampliació del repertori  fins a uns 30 balls, tant de carrer com d’escola, són alguns dels exemples del treball i la il·lusió de tots aquests anys.

La primera eixida de casa va ser al juny del 93 amb motiu d’una trobada de danses dins dels actes commemoratius del 3r Centenari de la II Germania al poble de Muro, organitzada pel grup Baladre. Han realitzat actuacions en pobles de la comarca com Benidorm, Finestrat, el Castell de Guadalest, La Nucia, Bolulla i  Altea.

Entre les actuacions, cal destacar una breu aparició en un programa de Canal 9 en 97, el viatge a la Vall de San Joao a Portugal,  la Cavalcada del Ninot de València o les processons del Corpus de Calp en col·laboració amb el grup Cantal Roig.

Per la joventut de molts de els  membres, també hem participat en trobades infantils a La Nucia i a la Vila Joiosa en 98.

El grup Porxet pertany a la Federació valenciana de Folklore i ha participat els dos últims anys a la Campanya d’intercanvis. Al 2017 realitzem l’actuació conjunta amb la Colla de dolçaina i tabal L’Os de Callosa d’en Sarrià. Al 2018, actuem amb el grup Bellaguarda tradicions d’Altea acompanyats de la Rondalla de la Societat Filharmònica d’Altea.

A l’actualitat, el Grup de Danses el Porxet està presidit per Mercedes García i dirigit per Àngela Pérez Sala. El nostre treball ha sigut i és, treballar el millor possible per a deixar viu per al futur un bé cultural que nosaltres no vam poder heretar. De moment, anem fent camí.