GRUP DE DANSES EL POBLET DE GODELLA

Sede/Ciutat: Godella/Valencia
Teléfon: 679074106
Web:

El Grup de danses El Poblet de Godella naixqué com a escola de danses a l’any 1978 per iniciativa d’un grup de pares interessats a que els seus fills aprengueren les danses valencianes. Estem orgullosos de poder dir que l’escola es manté activa hui en dia.

Al Poblet ens ocupem del ball sota la direcció de Rosana Montañes, la música popular a càrrec de la nostra rondalla dirigida per Vicent Carrasco, la indumentària tradicional, el cant en totes les seues variants folklòriques, especialment del cant d’estil a l’escola que dirigeix Josep Aparicio – Apa, i en general, de moltes tradicions que volem mantenir i que són pròpies del poble valencià.

A la nostra comarca, L’Horta Nord, organitzem moltes activitats festives i culturals, dansades, espectacles folklòrics, exposicions d’indumentària, trobades de cant i ball, conferències, seminaris, saraus, i participem en moltes festes patronals i populars.

Tenim un ampli repertori que mostrem a les actuacions que fem sempre amb música en directe, i les veus dels nostres cantadors.

Hem ballat a diferents pobles i ballem cada any a Godella les danses del Corpus; arquets, cavallets, magrana, betes, nanos i la dansa de la Moma.

Actuacions a destacar:

1986 I Aplec de Danses d’Escoles Municipals a Godella on participaren les escoles de Torrent, Benifaió, Alfafar, Picanya, Benetússer i Puçol.

1989 – 1996 Intercanvis amb grups de folklore de:

Cerdanyola del Vallés (Barcelona),Vielha, Argamasilla de Alba (Ciudad Real), Muñó de Siero (Astúries).

1997 Participació al festival internacional a Tarragona.

1999 Publicació del CD Godella, el meu poble… després de 20 anys.

2001 Actuació a Pamplona convidats per la Casa de València.

2002 Actuacions a Moscou i Sant Petersburg.

2003 Publicació del llibre pel 25è aniversari.

2011 Actuació a Noisy le Roi (França).

2012 Creació del Guardó El Poblet.

2014 Actuació a Sant Carles de Peralta (Eivissa). Participació a la II Temporada de folklore de Picanya.

2015 Actuació a la presentació dels cartells d’indumentària de la Diputació de València a la Beneficència. Dansa de la Moma a Granollers.