GRUP DE DANSES EL PINÓS

Sede/Ciutat: Pinós/Alacant
Teléfon: 615178672
Web:

El Grup de Danses del Pinós va nàixer l’any 1995 per iniciativa de diverses persones que s’interessaven per la cultura i el folklore.Des de l’any 1996 és membre de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana.
La principal finalitat és l’estudi i coneixement, sobretot dels costums i les tradicions de la localitat i la comarca que fins al moment es trobava totalment oblidades.
El treball artístic del Grup s’encamina cap a la recuperació i la divulgació de les músiques i les danses que durant tant temps han servit als nostres avantpassats per a divertir-se i que resulten ser una selecció singular i particular que identifica i dóna un caràcter especial a aquesta agrupació, ja que forma un repertori una miqueta exclusiu de la comarca (el Pinós, El Carche, El Rodriguillo, La l’Alguenya, Salines, Monòver, La la Canyada del Blat…)
A més del repertori folklòric, el grup inclou en els seus espectacles música popular d’autor, representativa de diferents àmbits lúdics i tradicionals, havent-hi entre elles peces de creació pròpia com a romanços, música de dolçaina, pasdobles, polkas, masurques…. i tot aquells que podia formar part d’una nit de festa i ball.
Una altra finalitat del Grup és tenir com a referència l’ensenyament dels més joves, fins i tot dels xiquets. Açò ha afavorit que dins de l’agrupació s’haja creat una escola que ocupa un lloc destacat i que a més determina que els components del Grup siguen sobretot gent jove.