GRUP DE DANSES EL PILÓ DE BURJASSOT

Sede/Ciutat: Burjassot/Valencia
Teléfon: 686243035
Web:

El Grup de Danses “El Piló” es va fundar a Burjassot l’any 1983, creant-se l’escola de Danses , Tabal i Dolçaina, Rondalla i Cant d’Estil.

Creixent en els anys posteriors per a donar a conèixer la riquesa patrimonial cultural del nostre folklore, en els diferents modalitats i varietats de les diferents Comarques Valencianes.

Acualment s’ha consolidat en tots els seus aspectes, tant en la recuperació de balls com en la indumentària, com així ho demostren els èxits aconseguits dins i fora de les nostres fronteres.

Ha participat en actuacions a Caudete del Regne (Albacete), la Sènia (Tarragona), Valladolid, Palencia, Nogueruelas (Terol), a més d’en multitud de pobles del nostre Regne. Així com actuacions a Suïssa, França, Alemanya, Itàlia, Portugal, Bèlgica, Dinamarca i Lituània, que són una mostra del bon fer del grup.

En aquest apartat tenim un bon record de la invitació que ens va fer el Govern de la Bretanya (França), actuant en llocs com Vannes, Pluvigner o Billiers.

cal destacar la col·laboració que el nostre grup manté en els diferents pobles de les comarques de l’Horta, en les danses populars, tant religioses com a festives, així com en el nostre poble de Burjassot.