Grup De Danses De Quart De Poblet

Sede/Ciutat: Quart de Poblet/Valencia
Teléfon: 609649982
Web:

El “Grup de Danses de Quart de Poblet” es va fundar a l’octubre de 1978, però no es va constituir com a associació cultural independent fins a l’any 1981.en l’actualitat el grup consta d’un cos de ball de 23 bailadores dirigits per Antonio Gijón, una rondalla dirigida per Maribel Crespo de 10 instrumentistes de corda i 4 cantadores i la “colla de dolçaina i tabal”.
Des del moment del seu naixement el grup desenvoluparà la seua labor amb dos objectius, alhora, paral·lels i complementaris.
La recopilació i divulgació de folklore tradicional en les manifestacions musicals, bailables o no, del nostre patrimoni popular i la recerca de noves formes d’expressió a partir del folklore.
Açò origina d’una banda, el naixement de “L’Escola de Danses de Quart de Poblet” dirigida, en origen, a xiquets i xiquetes entre els sis i setze anys i ampliada en l’actualitat a xiquets a partir dels cinc anys i adults sense limite d’edat, sent l’activitat principal l’aprenentatge tant de danses tradicionals com de preparació sobre l’escenari; i l’organització,en col·laboració amb el M.I.
Ajuntament de Quart de Poblet,de la “Mostra Internacional dels Arts Populars de Quart de Poblet” que se celebra cada dos anys i que s’integra en el circuit de festivals internacionals de CIOFF-Espanya.
La labor investigadora ens ha permès el muntatge i realització de sis espectacles en els quals es manifesta conjuntament el treball de recopilació, restauració i nova creació, així com la composició de 9 peces musicals bailables amb els seus corresponents coreografias i 5 peces de cant d’estil o cant a l’aire sent estrenades la part musical l’any 2002 amb l’enregistrament d’un CD.
El treball de recerca també ha estat dirigit cap a la indumentària.
En aquests moments es disposa d’un valuós vestuari que reprodueix patrons corresponents als segles XVIII i XIX, i que inclou vestits, complements i joies tant de dona com d’home.

ACTUACIONS DESTACADES:

– FÊTE DE LA VIGNE Dijón (França) 1984 PREMI A la MILLOR INDUMENTÀRIA DEL MÓN, per la seua perfecta fidelitat històrica,autencidad en la confecció i riquesa material.
– OCTOBERFEST. DESFILADA DE LA CERVESA I FESTIVAL “CIRCUS KRÖNE”. Munich (Alemanya) 1984 i 1993
– EASTBURNE INTERNATIONAL FESTIVAL. (Gran Bretanya) 1986
– FESTIVAL INTERNACIONAL DE NYON. Nyon (Suïssa) 1987
– ACTE D’AGERMANAMENT DE LES CIUTATS DE VALÈNCIA I FLORÈNCIA. Florència (Itàlia) 1988
– FESTIVAL INTERNACIONAL “OP ROAKELDAIS” (Holanda)1.992
– RASSEGNA INTERNACIONAL “LORENZO MANCONI”.Fiorinas (Sardenya) 1.994
– FESTIVAL INTERNACIONAL DE ISSOIRE. França 2004
– FESTIVALE VAIG DONAR PIAZZA PONTIDA.Bergamo (Itàlia) 2005
– ORGANITZACIÓ MOSTRA INTERNACIONAL DELS ARTS POPULARS DE QUART DE POBLET. (2000-2001-2002-2004-2006-2008)