Grup De Danses Biniesma De Moncofa

Sede/Ciutat: Moncofa/Castelló
Teléfon:
Web:

El grup BINIESMA comença a formar-s’en l’any 2006 a través d’un curset de danses tradicionals organitzat per l’Ajuntament de la localitat Després de participar en diversos actes,la inquietud per transmetre els nostres tradicions fa que, en l’any 2009 és forme el grup de danses d’adults . Poc a poc van introduïnt-s’en l’estudi de la nostra cultura, balls, músiques,tradicions,i en l’any 2011 decideixen constituir-es com Associació Cultural, amb el nom ASSOCIACIÓ CULTURAL GRUP DE DANSES BINIESMA DE MONCOFA.ASSOCIACIÓ CULTURAL GRUP DE DANSES BINIESMA DE MONCOFA.

És també en l’any 2011 on comença a formar-se’l grup infantil i Juvenil, continuant rebent classes de danses, el grup adult com el juvenil.Actualment moltes d’eixes xiquetes ja estan en el grup adult.

En aquest moment, formen part del GRUP DE DANSES BINIESMA el grup infantil i juvenil, el grup adult i la colla de Dolçainers i Tabaleters.

El seu objectiu principal és transmetre el gust per la nostra música tradicional, i organitzen diferents actes al llarg de l’any , sobretot en la seua localitat, com llaura :

Participació en els festes de la localitat, en la processó de Sta M.ª Magdalena, La Carta Pobla i la festivitat del Crist, així com en la Processó del
Continuació dels tasques d’investigació i recuperació dels tradicions de la nostral ocalitat(costums,indumentària,festivitats,danses,romanços,versos,música,etc).
-Organització de la MOSTRA DE BALLS POPULARS VILA DE MONCOFA amb la participació de Grup de danses d’altres poblacions, tant de la Comunitat com nacionals,amb forma d’intercanvi.

-Organització d’altres activitats en la seua localitat, com llaura la marxa contra el càncer, “Demanem l’aguinaldo solidari”, “Bureo a l’ermita”, “Espectacle a Festes de Santa Maria Magdalena”, Celebrem la Festivitat de “Els MAGDALENES” amb balls, taller monogràfic ELS BALLS DEL NOSTRE POBLE, …

Hem de dir que totes aquestes activitats relacionades amb la música tradicional a Moncofa han estat iniciades pel Grup Biniesma dónes del seu inici i ja conten amb una continuïtat i consolidació dignes d’esmentar.

El GRUP BINIESMA també participa dónes de fa uns anys en el Pregó de la Magdalena de Castelló , així com en tots els actes, festivals i Mostres que ens conviden dónes d’altres Grups com el Grup Folkòric d’Onda, Alqueries, Borriana, Cabanes, Traiguera. Atzavara, La Nova Escola etc.