Allà per l’any 1979, un grup d’amics llença el projecte que va veure la llum l’any 1981 en formar el grup de danses BALADRE de Muro. El grup naix amb la idea de retrobar el folklore i les tradicions lligades al nostre poble i les seues festes. A partir d’ací el nostre grup, comença a créixer en nombre de gent i en activitats, incrementant-les amb noves propostes. En l’actualitat, el nostre grup consta d’uns 40 membres, que treballen amb il·lusió i esforç en la recerca, documentació, conservació i difusió de les músiques, els balls i les tradicions populars que ens són pròpies.
El treball del grup se centra en la cultura tradicional de les comarques del Sud del País Valencià, situat al litoral Mediterrani que pertany a la zona catalanoparlant i amb una cultura pròpia i diferenciada.
El repertori del grup consta bàsicament dels balls i les tradicions musicals de la localitat de Muro i les comarques veïnes. La música de les Comarques del Sud del País Valencià, presenta una rica varietat que abasta des de Jotes a Seguidilles, passant per variants de l’U, boleros i fandangos.
El grup té com a missió recuperar i transmetre les músiques, cançons i balls que estan en perill de restar en l’oblit.