GRUP DE DANSES ALMIRANT

Sede/Ciutat: València/Valencia
Teléfon: 654340100
Web:

 

El grup de Danses Almirant de València, és un grup jove que va nàixer ara fa 9 anys i que està format per 14 persones en cos de ball. I compta amb la rondalla Arnadi que esta formada Pep chusté ” mama” Xavier Benedito Casanoves “Xavier de Betera” Juan Jose Blanco Garcia i Pakito Tormo.

Entre les seues tasques destaca la difusió de balls i músiques tradicionals, a banda de tindre una cura especial amb l’indumentaria antiga valenciana, concretament la de finals del segle XVIII i principis del XIX.

És un grup molt dinàmic en quant a activitats folklòriques, ja que a les hores participa al festival de balls al carrer que organitza Junta Central Fallera des de la creació del grup. Tots els anys ballen a les danses de la Mare de Deu dels Desemparats la vespra de la seva festa a la plaça de la Verge en València. Ens sentim orgullosos de ser el primer grup de danses d´una falla en ballar a les danses de la mare de deu. A mes a mes participen en diferents festivals i mostres folklòriques per tot arreu de la província de València, com en el espectacle “Retrobem” organitzat per el Grup de Danses la Xicalla de Catarroja. A les festes majors de Ribarroja del turia. Al festival Serrania Oscura de la comarca de la serra de Cazorla a Jaen.

Tots els anys ballem en la presentació de les Falleres Majors de la Comissió, en actes on som reclamats per la falla o en actes particulars dels fallers. A banda de participar en festivitats populars com la ballada de la jota de quintos el diumenge de Pascua al poble de Jérica, la festa dels ”mayos” a Hortunas, les festes de la mare de Déu de la Soterraña, a Requena o les danses del Corpus de Catarroja.

Hem participat tambe en l’edició 2015 de ”on fallas”, col.laboracions amb la falla Na Jordana o el bureo que organitzem amb el grup Cantares Viejos de Requena per la creu de Maig a l’Esglesia de Sant Nicolau de València.

Eixe es el nostre curriculum, amb el que ens presentem allà on anem portant ben alt i amb orgull el nom de la nostra falla i les tradicions valencianes.

Después del paréntesi per la pandèmia, enguany hem reprès les nostres taques i de nou vam cèlebrar al abril la cinquena mostra de folklore.

El 19 de juny vam participar a la processó del corpus de Catarroja.

Al setembre participarem al festival de folklore “Sierra Oscura” a la província de Jaén.

I el 9 d’ octubre ballem a la localitat d’ Ibi, Alacant, en la mostra de folklore que organitza el grup del poble.