GRUP DE CORS I DANSES DE BIAR

Sede/Ciutat: Biar/Alacant
Teléfon: 686840086
Web:

El “Grup de Cor i Danses de Biar” es va fundar en en any 1971, amb motiu de les activitats desenvolupades per una càtedra ambulant de la secció femenina, sent hereu del patrimoni de balls i cançons tradicionals, transmesos per anteriors grups que han existit a Biar des de començaments de segle.

L’origen d’aquestes danses, realment no es pot cercar, ja que com en altres llocs, han sigut balls que han anat passant de pares a fills, i segons hem pogut constatar amb els nostres majors, en temps molt antics existien les famoses “SAGUETAS”, que es formaven per bailadores de tots dos sexes amb motiu de participar i amenitzar les festes populars, així com també es participava en actes socials tals com a banquets, noces i fins i tot es ballava en les cases amb motiu dels “Albaets” o vetles dels xiquets que morien de poca edat.

Al llarg d’aquesta trajectòria hem pogut mostrar el nostre variat repertori per tota la Comunitat Valenciana, així com en diversos punts d’Aragó, Extremadura i La Manxa.

Els objectius del grup són investigar, conservar, divulgar i fomentar el coneixement de balls, cançons, indumentària, usos, costums i tradicions, tant de Biar, i la seua comarca, com de la resta de comarques valencianes. Actualment el grup està format per més de 30 bailadores, a més de rondalla i cantadores.