GRUP DE CORDA PONOIG DE POLOP

Sede/Ciutat: Polop/Alicante
Teléfon: 675730586
Web:

 

L’Associació “Grup de Corda Ponoig” figura constituïda com a Associació sense ànim de lucre des d’Abril de 2.005. Va ser creada per un nombre reduït de persones amb inquietuds i interessos comuns.

Les finalitats principals d’aquesta associació, entre altres, són:

1.- La preparació i interpretació de música de corda i cant de qualsevol època, i d’autors espanyols i estrangers.

2.- Utilitzar la música de corda com a mitjà per a acostar-la al públic i despertar la sensibilitat en els oïdors, afavorint així el desenvolupament cultural en el seu entorn mes pròxim.

3.- Potenciar la cooperació i l’intercanvi cultural entre Associacions musicals i culturals nacionals i estrangeres.

4.- La preparació, organització, i participació en concerts, trobades i certàmens. Fomentar i promoure activitats no lucratives relacionades amb la promoció i la difusió de la música de corda i cant.

5.- Recuperació de cançons i de músiques tradicionals, alternant les mateixes amb concerts d’estils variats com: boleros, ranxeres, folk, pop etc.

Comptem en l’actualitat amb un número de 40 soci protectors
El numere els components del Grup entre músics i coralístas és de 40 components.

Al llarg de tots aquests anys (13) s’han realitzat més de 120 concerts, principalment en les poblacions pròximes a Polop, com ara la Vila Joiosa, Benidorm, Altea, La Nucia, l’Alfàs del Pi, Finestrat, Tàrbena, Calp etc. Però també en altres localitats de la Comunitat Valenciana.

A tall d’exemple: al llarg dels anys 2018 – 19 a més de les actuacions habituals que ronden entre les 10 i 15 , hem compartit concerts amb altres agrupacions com per exemple l’Associació “Majors amb alegria” de Requena, i amb la de Jérica amb motiu de les jornades del Patrimoni Històric-Artístic d’aqueixa localitat.
Hem realitzat diversos concerts amb el Grup músical “Dolça Parranda” de la ciutat de Tibi on hem actuat tant en la seua població Tibi com a Polop.
Hem celebrat concerts conjunts amb el Grup coral de “La Unió Musical” de La Nucia amb els quals continuem col·laborant.
Hem actuat en Els Coves de Canelobre a Busot, a Vall d’Ebo.
A l’agost de 2018 l’Agrupació fué convidada a celebrar una actuació en Funes (Navarra), amb la voluntat d’establir un intercanvi cultural entre totes dues poblacions..