ESCOLA DE TABAL I DOLÇAINA TUZER

Sede/Ciutat: Benetusser/València
Teléfon: 625473788
Web:

Des d´els primers anys de la dècada dels 80, existeix a Benetússer una escola popular, oberta i amb la missió i vocació inequívoca de l´ensenyament i difussió de la dolçaina i el tabal. Per ella han passat un bon grapat d´alumnes, molts dels quals, hui integren altres grups, i un seguit de mestres.

Sempre amb la clara vocació d´escola i de fer cultura popular, l´escola pren el nom, al 2009 de: ESCOLA DE TABAL I DOLÇAINA “TUZER”, de benetússer. I així continua, impartint classes i fomentant el cuquet de la dolçaina i el tabal a tots aquells xiquets i xiquetes, jovens, mitjans i grans del poble o rodalies que vullguen apendre.

 

Contem amb nombrosos actes al poble de Benetússer, treballant conjuntament amb l´ajuntament com la Cavalcada dels Reis Mags, Duimenge de Rams, les Festes Locals i l´acte del 9 d´octubre. A més a més, portem un llarg historial de col·laboració amb l´Escola de Danses Hawwara, altra forta entitat del poble, amb actes com Les Nadalenques, la Dansà de l´Arròs al Forn i, hem col·laborat les dues escoles conjuntament, en l´acte per a tancar el curs. La nostra activitat, també s´explica en la interpretació del ric repertori de música de Moros i Cristians locals.

 

Ens agrada la música, i ens agrada la cultura popular, i pensem que una bona manera de seguir endavant en les nostres arrels, es seguir estudiant la música tradicional, treballant-la per a què a més de no perdre´s, ocupe el lloc que es mereix.