ESCOLA DE MÚSICA DE CORDA L’HORTA SUD

Sede/Ciutat: Alfafar/Valencia
Teléfon: 660928813
Web:

La Escola de Música de Corda L´Horta Sud naix com a associació independent en 2016 sent l’hereua de l’escola de música preexistent en Orquestra de Pols i Pua Celia Giner d’Alfafar que ja realitzava activitat formativa d’instruments de plectre des de l’any 1982.

A l’escola s’imparteixen classes de solfeig, bandurria, llaüt, mandolina, mandola, guitarra, violí i percussió tenint actualment 77 alumnes de totes les edats.

Entre els objectius de la nostra associació està el realitzar una labor docent dels instruments de pols i pua (sent el referent a la comarca per al seu aprenentatge atés que no existeix un altre centre ni cap conservatori de la comarca on s’impartisquen). A més comptem amb una Orquestra Infantil per a fer concerts d’àmbit local que al seu torn nodreix de músics nous a l’Orquestra de Pols i Pua Celia Giner.

L’actual directora de l’escola és Dª Isabel López Lauzara deixebla de Dª Celia Giner Sánchez, és titulada superior de Violí tenint també el títol de Musicoteràpia. A l’escola imparteixen classes tres professors titulats superiors amb titulació en instruments de plectre, guitarra i violí respectivament.

Respecte als estils musicals impartits van des de la música clàssica, flamenc i al folklore valencià tenint cabuda un altre tipus d’estils segons l’interés particular de l’alumnat.

 

En 2016 i donat el gran nombre d’alumnes es pren la decisió de crear la Escola de Música de Corda, sent un referent d’aprenentatge dins de la comarca L´Horta Sud, tant de corda premuda com fregada, amb músics de molt variats estils musicals com a Clàssic, Flamenc i Folklore Valencià, comptant a més amb alumnat de nivell musical per a poder oferir concerts, sent la seua intenció a més de realitzar la seua labor didàctica d’ensenyament musical, organitzar trobades musicals.