Escola De Dolçaina I Tabal Honorat Gil

L’Associació Cultural-Escola de dolçaina i Tabal Honorat Gil naix l’any 2009. Som un conjunt de persones que portem un grapat d’anys dedicats a promocionar i divulgar la cultura popular mitjançant la interpretació de les peces musicals més tradicionals i amb instruments més característics de la nostra casa; la dolçaina i el tabal.

Fa uns mesos, després d’estar uns anys formant part del catàleg de la Diputació de València Sarc, decidim anar més enllà i vam crear una escola de música, associació cultural i una escola de tabaleters i dulzaineros amb l’objectiu de difondre el nostre patrimoni musical i cultural i al mateix temps seguir fent el que sempre hem fet; complir el paper tradicional i festiu dels instruments per excel·lència, omplint de so les places i carrers dels nostres pobles durant les seues festes majors. La combinació dels dos vessants ha donat com resultat el naixement de la nova associació que a més vol retre homenatge a un dels dulzaineros més importants del país, o almenys, a un dels pioners en aquest instrument, el alfarbí Honorat Gil.

Per tot açò, pensem que desenvolupem un treball importantíssim per dignificar els peces musicals característiques dels nostres pobles i volem fer arribar la possibilitat a tots els Veïns de Alfarb i dels pobles dels voltants que puguen aprendre a tocar aquests instruments màgics i gaudir, com nosaltres ho fem, de la interpretació de peces tant característiques com la jota, la masurca, la dansá o la muixeranga.