DANSES I PASTORETS DE VILAMARXANT

Sede/Ciutat: Vilamarxant/València
Teléfon: 680596482
Web:

El Grup de Danses i Pastorets de Vilamarxant va ser fundat el 1985 per tal de rescatar i difondre el folklore local i els balls tradicionals de les terres valencianes. Ha estat un colectiu fonamental en la recuperació i posada en valor de danses locals com la jota de Vilamarxant i la dansa dels pastorets, que es balla cada any pels carrers de Vilamarxant el dia de Nadal.

Altres actes ja tradicionals del grup són la dansà popular pels carrers de Vilamarxant, a l´estiu; la participació en la festa del 9 d´octubre; l´actuació al concert de Nadal junt amb la Unió Artística Musical de Vilamarxant; i la dansà pel carrer Sant Blai en honor a aquest sant, el dia de la seua festivitat. A més a més, participa en la fira de les Comarques a la Plaça de Bous de València.

Desde 2017, l´agrupació ha treballat de valent per a recuperar algunes de les danses tradicionals de la processó del Corpus, que havien deixat de fer-se a la localitat, com el ball dels arquets, cavallets i la mangrana.

En la actualitat compta amb una escola de danses, tant per a infants com per a adults, per tal de perpetrar la important tasca de revitalitzar el ball tradicional valencià i, com afirma el seu lema, seguir fent “historia en moviment”.