DANSES DE LLUTXENT

Sede/Ciutat: Llutxent/València
Teléfon:
Web:

L’associació DANSES DE LLUTXENT té les seues orígens en els anys 40 quan un grup de balladors i balladores actuava cada any en les festes patronals. Hi havia alguns membres destacats que lluïen en les festes del poble amb la dansà de LLUTXENT. Una època dura la de la postguerra i un grup que cap a gaudir al poble i oblidar les penúries.

Aquesta tradició es va perdre al llarg del temps i és en els anys 90 quan un grup de joves recupera la dansà popular i alguns balls típics. Des de llavors s’ha continuat ballant les danses de Llutxent amb una trajectòria oscil·lant.

El grup DANSES DE LLUTXENT en l’actualitat el formen vint-i-tres adults i deu xiquets i xiquetes, que l’any 2016 van recollir el testimoni del primers dansaires i van començar a aprendre nostra dansà. En aquest any, vam organitzar el XXXIX Aplec de danses de la Vall d’Albaida celebrat a LLUTXENT. Des d’aleshores hem participat en la Capitania Cristiana i en les festes patronals de LLUTXENT en 2017 i 2018, diversos saraos i hem participat en les danses del Corpus de Daimús i Llutxent.

L’associació de DANSES DE LLUTXENT té com a finalitat la investigació i restauració de balls, cançons, festes i costums que es troben perduts o en perill de desaparició, i la reanimació, difusió i dignificació de les nostres tradicions en l’ensenyament i practica de la música i dansa popular valenciana.