DANSARRELS GRUP DE DANSES D’ALCÀSSER

Sede/Ciutat: Alcàsser/València
Teléfon:
Web:

L’Associació va ser fundada a l’any 1997 per dues mestres del col·legi públic 9 d’octubre d’Alcàsser i el pare d’una alumna del mateix, amb l’objectiu d’ensenyar  l’alumnat del Centre les danses de processó típiques de la Comunitat Valenciana i que els xiquets i xiquetes pogueren mostrar-les a la processó del Corpus del poble. Van contactar amb unes quantes persones del poble que sabien ballar aquest tipus de danses i podien col·laborar.

Dos anys desprès s’incorporen algunes persones adultes als balls de la processó del Corpus amb el Ball de Nanos.
Es va donar oficialitat a l’Associació al setembre de 2002, inscrivint-la al Registre d’Associacions de la Generalitat Valenciana amb el nom de “Dansarrels, grup de danses del col·legi públic 9 d’octubre dÀlcàsser”.
A l’any 2004 el grup d’adults que ja havia augmentat en nombre, va treballar en la recuperació del ball de “La Xàquera vella d’Alcàsser” i la va presentar al Centre Cultural del poble.
Durant el mes de juliol de 2007 s’organitza la “I Dansà de carrer d’Alcàsser”, en la qual participen diversos grups de danses convidats, provinents de poblacions veïnes.
A més de la participació en la Processó del Corpus es realitzen altres actuacions a la població com ara els balls de processó a les Festes del Santíssim Crist de la Fe, actuacions al Centre Cultural, balls de carrer durant la Foguera de Sant Antoni…
Simultàniament es va treballant amb la recuperació d’indumentària per als balls de processó, dansà, etc.
El grup comença a participar en diferent dansades de carrer organitzades a poblacions properes.
Durant els anys 2009 i 2010 entrarem a formar part del SARC, dins del catàleg d’activitats culturals que s’oferien a les entitats locals de la província de València. Açò ens va portar a fer diverses actuacions a diferents localitats.
L’any 2011 es va decidir crear i incorporar una Rondalla a l’Associació, que pogués acompanyar els balls.
El curs 2016/17 començarem amb fer classes de ball per a xiquets i xiquetes de totes les edats i totes les escoles fora d’horari escolar.
L’any 2021 es va decidir en Assemblea canviar el nom de l’Associació, que passà a nomenar-se “Dansarrels”. La decisió es va prendre pel fet que ja portaven molts anys amb un funcionament totalment independent del col·legi 9 d’octubre.