CORAL SANT BLAI DE POTRIES

Sede/Ciutat: Potries/València
Teléfon:
Web:

La CORAL SANT BLAS té el seu origen en l’Escola de Música de l’ASSOCIACIÓ ARTISTICOMUSICAL SAN BLAS DE POTRIES, que es va fundar formalment al desembre de 1989.

Amb els primers alumnes de l’Escola es comencen a realitzar concerts de cant al novembre de 1990, als quals s’uneixen, al poc temps, altres persones que, sense estudis de solfeig, tenien inquietuds pel cant i altres expressions musicals, la qual cosa va permetre un ràpid creixement de la mateixa amb la presència, a l’hora, de joventut i experiència entre els seus membres.

La Coral va participar en 1993 per primera vegada en les campanyes del SARC de la Diputació Provincial de València i, des de llavors, li ha seguit fent quasi ininterrompudament, realitzant concerts i misses al llarg de tota la Comunitat Valenciana.

En el període de 2005-2008 l’associació ha participat, al costat d’altres societats (francesa, italiana i romanesa), en un projecte europeu SÒCRATES denominat “Participació i Intercanvis Culturals per a la Inserció a través de la Cultural, la Música i El Cant Coral”, dins del que la Coral Sant Blas va viatjar al juliol de 2007 a la Provençe (França ) on ofrecío diversos concerts.

Durant els 2 últims anys ha col.laborado en nombroses Gal·les Llíriques de Sarsuela i d’Òpera celebrades en L’ Olleria, Ador, Gandia, Potries, Almoines i la Font d’En Carros. També ha participat en la representació de l’Opera “Cavallería Rusticana” de Pietro Mascagni, que es va estrenar el passat 7 d’abril de 2009 com 8º Concert de Setmana Santa, en el Grau de Gandia. També ha assegut representada a Otos, el passat 3 de Julio, dins de la setmana cultural organitzada per l’Ajuntament de la localitat.

Al desembre de 2008 i 2009 participem en el Festival de Cançó Popular Nadalenca organitzat per la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana, en el Palau de la Música de València.

En l’actualitat l’agrupació coral compta amb 20 veus habituals a les què s’uneixen els alumnes de 3º. i 4º. de solfeig de l’Escola de Música de Potries.

Han sigut els seus Directors: Jesús Cantos Plaza, Vicente Ordiñana Camarena, José Vercher Blasco i Manel Cinquè Mengual. Actualment, des de març de 2007, el seu Director és Juan Miguel Terrasses Samper.