Coral Renaixença De Villalonga

Sede/Ciutat: Vilallonga/València
Teléfon:
Web:

A l’empar de l’Agrupació Musical de Villalonga, del desig de fomentar, promoure i gaudir del cant coral d’un grup de gent diversa en edat, professió i coneixements musicals; el 1990 naix la Coral Renaixença de la mà d’Agustín Martínez.

Amb 62 veus celebra el seu primer concert el 7 de juliol de 1990 dins dels actes de la Setmana Cultural de Villalonga. Prompte va participar en festivals de Cors a Gandia (1991), Alaquàs (1992), Gata de Gorgos (1993), Alcàntara de Xúquer i Potries (1994), Xeresa (1998), Sueca (1999), i en l’Obra Social i Cultural de Bancaixa durant prou anys per localitats de la seua comarca, La Safor.

Col·labora en la realització de concerts amb la Banda de l’Agrupació Musical de Villalonga en moltes ocasions i amb l’Orquestra Jove de Gandia (1995 i 1997).

La Coral té projecció nacional organitzant periòdicament intercanvis amb cors d’altres llocs d’Espanya, Cor “Voces del Alba” de la Robla (Lleó), “Orfeón Arandino” d’Aranda del Duero (Burgos), “Ciutat de l’Alcúdia” (Mallorca), “Coro de Beade” (Vigo), “San José de Calamonte” (Badajoz) i “Cor Vila de Falset” (Tarragona), així com una actuació en el pati de l’Ajuntament de Granada.

Des de Villalonga, a aquestes trobades s’ha mostrat a altres pobles el cant coral de València i s’ha compartit vivències i amistat. En aquesta línia cal recordar els concerts celebrats a Tautavel i Estagel (El Roselló – França) com a experiència internacional.

Actuacions significatives de la Coral “El Cant de la Sibil·la” del segle XIII, acompanyats amb instruments de vent, percussió, orgue i soprano solista. Obres de Lluís Llach, “Campanades a Morts” al Palau de la Música de València. De Federico García Lorca “Nocturnos de la Ventana”, amb piano solista, concert amb l’Orquestra “El Miquelet” de València, l’òpera “Ibm Yubayr de Medina Xatiba” amb música de Miquel Juan, en una nit al Castell de Xàtiva. “El cant del Duc” a Gandia en el marc dels actes conmemoratius de l’any “Borja”. “Antologia de la Sarsuela” amb la banda de l’Agrupació Musical de Villalonga, amb qui també dins de la celebració del 25 aniversari d’aquesta agrupació en 2014, va participar en actes de “Setmana Santa” amb un concert de música sacra.

La Coral Renaixença ha realitzat concerts patrocinats per la Diputació de València en diverses ocasions (Programa SARC).

En la seua tajectòria ha estat dirigida per Agustín Martínez, José Antonio Martínez, Salvador García, Vicente Hervàs, Miquel Juan i Ferran Escrivà.

Des de l’any 2010 i en l’actualitat està dirigida per Juan Miguel Terrazas Samper.