Coral Renaixença De Villalonga

Sede/Ciutat: València
Teléfon:
Web:

A l’empara de l’Agrupació Musical de Vilallonga, del desig de fomentar, promoure i gaudir del cant coral per part d’un grup de gent de diversa edat, professions i coneixements musicals en 1990 naix la Coral Renaixença.

Amb 62 veus, celebra el seu primer concert el 7 de juliol de 1990, dins dels actes de la setmana cultural de Vilallonga, cita a la qual no faltara mai des de llavors. Els concerts de nadal i primavera, que any rere any realitza en la pròpia localitat la converteixen en una coral estable, que explica en l’actualitat amb prop de 30 veus i 20 anys complits, que garanteixen un conjunt coral de certa qualitat i varietat de repertori.
Prompte va participar en els festivals corals de Gandia (1991), Alaquas (1992), Gata de Gorgos (1993), Alcantara del Jucar i Potries (1994), Xeresa (1998), Sueca (1999), Massanassa, Gandia i Oliva (2001), en concurs de villanciso en Lorxa (Alacant 1992) i en l’Obra Social i Cultural de Bancaixa durant diversos anys en diferents pobles.
En 1996 la coral Renaxença apadrina el naixement del Orfeó Joseph Climent d’Oliva.
La coral Renaixença té projecció nacional gràcies als intercanvis amb conjunts corals de tota la geografia espanyola.
En la mateixa línia, ressenyar la intervenció a França (1993) en les localitats de Tautavel i Estegel, la qual cosa dóna una projecció internacional.
Com a obres significatives, l’any 1993 la coral va interpretar el Cant de la Sibil-la del S.xv, amb acompanyament d’instruments de vent, percussió, organo i soprano solista. Les obres de Lluis Llach Campanades a morts i Federico Garcia Lorca “Nocturns de la finestra”, acompanyats de piano i aolista, s’expliquen entre el variat repertori de la coral.
Durant aquests 20 anys han dirigit la coral :

Agustin Martinez Caballero
Jose Antonio Martinez Lerma
Salvador García
Miguel García Juan
Ferran Escrivá
En l’actualitat la dirigeix Juan Miguel Terrasses Samper.