CORAL POLIFÓNICA VALENTINA

Sede/Ciutat: València/Valencia
Teléfon: 657858299

La Coral Polifònica Valentina, degana de la Ciutat de València, va ser fundada pel seu primer director D.Agustín Alamán el 22 de gener de 1942, festivitat de Sant Vicent Màrtir, sent el seu primer president D. Luis Martí Alegre.

El principal objectiu de l’Associació és la propagació de la música coral, tasca que ha realitzat amb èxit de llarg a llarg de l’Estat Español.

Són innombrables les actuacions de la Coral, entre les quals cal destacar:
. Concerts amb orquestra, com : l’estrena a Espanya en la seua versió integra del Oratorio “El Mesías” de Haendë, “La Destrucció de Sagunt” de J. Rodrigo, “La Novena Simfonia” de Beethoven, “Les Danses Polovtsianas del Príncep Igor” d’Alexandre P. Borodin, etc.

. Audicions memorables com: “El Rèquiem” de Fauré; “Missa en Sol Major” de Schuber; “Réquien en Re Menor” de S. Giner (interpretada amb l’Orquestra Simfònica Juvenil de Santa Cecilia de Cullera, en la Missa-funeral pels coralistas fellecidos, amb motiu del cinquanta aniversari de la fundació de la Coral).
. Primeres audicions mundials com: la Zarzuela “El Pont de Triana” d’I. Torres, amb intervenció de la jove orquestra Unió Musical de Benaguasil; “El Rèquiem del Maestro Calahorra” juntament amb la coral Lira Saguntina i la Coral Polifònica Unió Musical Quartell, acompanyats de l’Orquestra Lira Saguntina.
. Altres actuacions combinades com: “Carmina Burana” interpretada íntegrament juntament amb la Coral Vicentina i la Coral Gregorio Gea, actuant amb l’Orquestra Primitiva de Llíria en la Fira de Julio 2002 de València.

L’activitat de la Coral al llarg de la seua història és molt variada, aconseguint des de concerts a misses solemnes, noces, funerals i altres esdeveniments religiosos, així com concursos i festivals. En aquest capítol la Coral Polifònica Valentina ha obtingut grans i importants èxits, destacant les intervencions en:

. “Certamen Internacional d’Havaneres i Polifonia” de Torrevella.
. “Festivals Corals” promoguts per la Diputació Provincial de València, des de 1985.
. “Certàmens Internacionals” Vila d’Avilés
. “Certàmens d’Havaneres” de Totana
. “Cançó Popular Nadalenca” promoguda per la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana.
. Així mateix són destacables els concerts de Nadal de 2002 i 2003 en la Capitania General de València al costat de la seua Banda Militar.

La Coral Polifònica Valentina ha sigut dirigida ocasionalment per eminents músics tals com: Heinz Unger, Hans von Belda, José Iturbi, Lamotte de Griñón, Pablo Sorozabal, I. García Asensio, Cristóbal Soler i José M.Mogino.

La Coral Polifònica Valentina és membre fundador de la Federació Valenciana de Cors, i pertany a la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana.

Actualment compta amb 35 coralistas. I està dirigida per D. Javier Aguilera Hermán.