ESCOLA CORAL DE VEUS

Sede/Ciutat: Albal/València
Teléfon: 610080802
Web:

Es crea en 1985 per iniciativa de la seua actual directora Anna L. Vila Chilet. Tenint la seua seu en la Escola Coral de Veus d’Albal.

Aquesta formada per alumnes de l’assignatura de Cor de diversos conservatoris i escoles de música de València, per la qual cosa els coralistas són al seu torn, en molts casos, instrumentistes.

Ha realitzat intercanvis “Músic-Culturals” amb el Cor ” Els Picarols ” de Barcelona; la Coral ” Luis Dorao ” de Vitòria; Coral Infantil de la Vall D´Uxó “, Castelló; ” L’Orquestra de Pols i Pua Ntra. Sra. de Tejeda” , ” Coral del CEM ” de Benifaió, ” Orquestra de Cambra Adelina Domingo ” de Benifaió, la ” Orquestra de Pols i Pua de Tavernes Blanques “; i la Coral Juvenil Silvia Marquez de Mortagua, Portugal

Premie a la Millor Coral de València en el Festival Veig Veig 95 de Teresa Rabal.

Convidats al “50 Aniversari del Festival Eurotreff´97” com a únics representants espanyols, de l’11 al 15 de setembre de 1997 en Wolfenbüttel, Alemanya.

Al desembre de 1998 rebem a “The Habiten Choir” d’Israel, i al febrer de 2000 rebem a la “Coral Kennedy de Xiquets” de Buenos Aires, Argentina.

Membres fundadors de la Federació de Cors, membres de la Federació de Folklore, i de la Federació d’Associacions Musicals de la Comunitat Valenciana.

Al juny de 2000 participen en el “Festival Coral de Trets”, França.

Al juliol de 2001 realitzen una gira per Mallorca, Amb tres concerts en Soller i C´an Pastilla.

Al maig de 2002 i 2005 participen en el Festival Coral de Mortágua, Portugal.

En 2007 de l’11 al 16 d’Abril la Coral va viatjar a París, donant un concert en el Pavelló de la Màgia de Disneyland el divendres 13 i una Missa i Concert en la Missió Espanyola de París el diumenge 15.

A l’abril de 2009 gira per Granada i Còrdova, realitzant dos Concerts el divendres 17 en el Teatre Mira de Amescua de Guadix, Granada i el diumenge 19 en l’Església de la Magdalena de Còrdova.

Editen un CD de música nadalenca, per a celebrar la seua 25 aniversari en 2010.

Al novembre de 2009 participen com escolanía en la mini sèrie “El cinquè manament” sobre la vida del Cardenal Tarancón.
Al juliol de 2010 viatja a Mallorca convidats per la Coral 7/17 de Pollença oferint un Concert en la població.

Del 18 al 22 de novembre de 2010 viatgen a Itàlia, oferint dos Concerts, el primer en Vibo Valentia en La Calàbria i el segon en Rocalumera, Sicília. Amb motiu de la segona trobada del projecte europeu MUSIPAP.