CORAL AGRUPACIÓN MUSICAL SANTA CECILIA DEL GRAO

Sede/Ciutat: València/Valencia
Teléfon:
Web:

Es va fundar en 1980 amb el nom d’Agrupació Musical Falla Isaac Peral – Méndez Núñez. Els seus primers estatuts daten de 1983, sent el seu primer president José Vicente García Alapont.

Al setembre de 1990, la banda va entrar a formar part de Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i de la Coordinadora de Societats Musicals Federades de la Ciutat de València, constituint-se així en societat musical amb el seu nom actual: Agrupació Musical Santa Cecilia del Grau. Des de febrer de 2017, és president José Vicente Martínez Martínez.

Entre les activitats anuals de la Societat cal destacar les següents: cursos i classes magistrals a l’Escola de Música, Campanya de la Diputació de València “Retrobem La Nostra Música”, concerts i festivals comarcals de la FSMCV, festivals de la Coordinadora de Societats Musicals de la ciutat de València, concerts organitzats pel Port Autònom de València, Setmana Cultural de la Societat, Festival de Bandes del Districte Marítim de València, cicle de “Conciertos al Aire Libre” patrocinats pel Excm. Ajuntament de València i diferents concerts i actes culturals patrocinats per entitats culturals, religioses i lúdiques de la nostra ciutat.

A més, l’Agrupació ha realitzat actuacions fora de les nostres fronteres: Andratx (Mallorca) en 2002, Bernau (Alemanya) en 2005; Landemont i Saint-Brevin (França) en 2007, Disneyland París (França) al juliol de 2018.

A més de la banda titular, la societat també té integrada la banda juvenil, aquesta última dirigida per Enrique Barrachina, i la qual va aconseguir el Segon Premi sota la direcció de David Márquez en el Certamen de Bandes Juvenils de Beniarrés, el passat 18 d’abril de 2015, esdeveniment on la nostra agrupació participava per primera vegada en la seva història.

La societat compta també amb un cor polifònic format per uns quaranta-cinc membres, dirigits per Daniel Monteagudo. La nostra coral va iniciar el seu camí al 1998, quan un grup de socis, sota la direcció de Gema García Cebrián, volgueren plasmar les seues inquietuds musicals, participant en el concert de Nadal de l’agrupació, interpretant unes nadales.

Al 2006 realitza el seu primer concert, sota la direcció de Joaquin Calatayud Llobregat i Eva Fayos Blanes.

Vint anys després d’aquell 1998, ens sentim orgullosos de formar part d’una coral de 45 components i un bagatge de concerts important com per exemple: actuacions en la setmana de festes de Santa Cecília, els concerts “d’homenatge als nostres majors” organitzats per la falla Arquitecte Alfaro, i diversos intercanvis i festivals com “Festival de coros de Almansa” o el “XVII encuentro coral de la ciudad de Teruel” amb motiu del 800 aniversari dels Amants.

A l’agost de 2019 actuarem per primera vegada fora d’Espanya, realitzant actuacions a Roma, Pompeia i Procida.

El passat estiu teníem programat un intercanvi coral amb el cor Women in Harmony a Tunbridge Wells, lloc on teníem previst passar uns dies de convivència i germanor amb l’esmentat cor, malauradament aquest intercanvi no s`ha pogut realitzar degut a la pandèmia provocada pel Covid-19.

També cal destacar l’escola de música de l’agrupació, on estudien actualment un centenar d’educands.

Així mateix la banda titular i la coral polifònica van participar en el festival Solidariate al 2017 al Palau de la Música.

Des d’agost de 2019 el director de la banda titular és Adrià Sánchez Castelló.